Šmit se obratio građanima ispred OHR-a

Aktuelno Društvo

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit obratio se danas iza podne građanima koji su se okupili ispred zgrade OHR-a u Sarajevu i tako se pridružili protestima koji se održavaju širom svijeta kao simbol podrške Bosni i Hercegovini.

 

Više stotina građana okupilo se ispred zgrade OHR-a, skandirajući “Sankcije, sankcije!”, dok je Šmit nastojao da smiri situaciju.

 

– Ne može biti da doživljavamo isto što smo doživjeli prije trideset godina, prije svega želimo mir u ovoj zemlji, rekao je Šmit.

 

Međutim, nezadovoljni građani su i dalje nastavili da skandiraju i traže hitnu reakciju nadležnih.

 

Šmit je potom pozvao predstavnike među demonstrantima da uđu u zgradu OHR-a i da razgovaraju s njim kako bi zajednički pronašli rješenje.

 

– Potrebni su razgovori i diskusije politički i društveni u cijeloj BiH. Ovo jesu teška vremena i ja tražim podršku za vašu zemlju i za nas. Znam šta se desilo ovdje, u ovom gradu u ovoj zemlji. Znam šta se desilo u Srebrenici. Kako je moguće da se na ovaj način diskutuje o zakonu koji je Incko donio, kao što se ovdje događa. Nikada neću prihvatiti ako neko postavi pitanje integriteta BiH, poručio je Šmit građanima koji su mu jasno stavili do znanja da ništa ne radi i da efikasnije treba da obavlja svoju funkciju.

 

Istinito/N1

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *