Đoković: Ekstremno sam razočaran u odluku suda!

Aktuelno Društvo

Ekstremno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za ponovno sudsko razmatranje ministrove odluke da mi ukine vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australijen openu, rekao je Đoković.

 

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković saopštio je da je ekstremno razočaran, ali da će sarađivati sa vlastima Australije nakon što mu je sud odbio žalbu na ukidanju vize, čime je pokušao da spriječi deportaciju.

 

Federalni sud prethodno je objavio jednoglasnu odluku o potvrdi ukidanja vize. Đokoviću je naređeno da plati sudske troškove, a od njega će biti zatraženo da napusti zemlju, prenosi australijski portal “Ejdž”.

 

Đoković je u saopštenju zahvalio svojoj porodici, prijateljima, timu i navijačima na podršci i rekao da će otići na odmor i oporavak prije davanja bilo kakvih dodatnih komentara.

 

– Ekstremno sam razočaran odlukom suda da odbije moju aplikaciju za ponovno sudsko razmatranje ministrove odluke da mi ukine vizu, što znači da ne mogu da ostanem u Australiji i učestvujem na Australijen openu, rekao je Đoković.

 

On je dodao da poštuje odluku suda i da će sarađivati sa relevantnim organima vlasti u vezi sa odlaskom iz zemlje.

 

– Neprijanto mi je što je fokus tokom prethodnih nekoliko sedmica bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Poželio bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru, saopštio je Đoković.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *