U Dunavu je pronađeno tijelo Mateja Periša, uzrok smrti je utapanje

Aktuelno Hronika Region

Kako pokazuju prva saznanja nakon obdukcije, tijelo koje je juče izvučeno kod Ade Huje na Dunavu, pripada Mateju Perišu.

 

Prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti je utapanje, prenose beogradske Novosti.

 

I dalje se čekaju rezultati toksikološke analize, koji će biti gotovi tek za dvadesetak dana. DNK analiza je rađena po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

 

Matejevo tijelo izvukli su mornari juče ujutro oko 9.30. Tijelo je pronađeno na mjestu koje se zove Ada Huja, a koje se nalazi nizvodno od Velikog ratnog ostrva, ostrva na ušću Save u Dunav koje je više puta bilo temeljno pretraživano.

 

Tijelo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

 

“Šetali smo po palubi i videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je donio, plivao je nizvodno Dunavom. Oko devet sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i vidio da je isto odeven kao Matej Periš. Imao je jednu belu tenisicu i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom prema dole”, rekao je Zelenović.

 

Tijelo je pronađeno četiri i po mjeseca nakon nestanka Splićanina. Matej je nestao u noći između 30. i 31. decembra. Istrčao je iz kluba Gotik, trčao ulicama Beograda, pokušao zaustaviti taksi i onda se, kako se vidi na snimku nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. Ali ne vidi se da je ušao u vodu.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *