SPS O AFERI VIADUKT
Selak: Ko je odgovoran i zašto Vlada RS ćuti!? (VIDEO)

Aktuelno Društvo

Na adresi sjedišta firme Viadukt u Portorožu postoji samo poštansko sanduče, a firma kojoj građani Srpske treba da plate 90 miliona KM nema nijednog zaposlenog, poručio je predsjednik SPS i narodni poslanik Goran Selak na današnjoj konferenciji za novinare Socijalističke partije Srpske.

 

Selak je ponovio zahtjev SPS prema predsjedniku Vlade Republike Srpske i Vladi da objave sve informacije u vezi sa ovim slučajem, kao i stenograme sa sjednica Vlade i da se utvrdi odgovornost, kako i ubuduće ne bi dolazilo do ovakvih slučajeva.

 

– Firma kojoj građani Srpske treba da isplate ogroman novac nema ni jednog zaposlenog i ovom prilikom se izvinjavam građanima, jer sam na sjednici NSRS 27. aprila rekao da ima dva zaposlena. Ta firma je u stvari poštansko sanduče u Portorožu, gdje se nalazi još 19 takvih firmi. Zbog čega smo izgubili taj spor u Vašingtonu, zašto nije prihvaćena ponuda za vansudsko poravnanje od 3 miliona KM i ko je odgovoran što su građani Srpske ostali bez 90 miliona maraka plus advokatske troškove? Na sva ta pitanja već više od 20 dana nema odgovora ni iz kabineta premijera ni od Vlade Srpske. Svjesni smo da aktuelni predsjednik Vlade Radovan Višković ne može biti jedan od odgovornih, ali i dalje nije jasno zbog čega se ponaša kao da štiti odgovorne – istakao je Selak.

 

Predsjednik SPS-a smatra da je iznos od 100 miliona za građane Republike Srpske  ogroman i da oni imaju sva prava da znaju zbog čega su ostali bez tolikog novca.

 

– Za taj novac mogli smo da pomognemo 20.000 novorođenih beba sa po 5.000 maraka. To je 13 penzija, to je regres i topli obrok, to su izgrađeni i opremljeni vrtići u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj. To je novac građana Republike Srpske i imamo pravo da znamo zašto smo ostali bez tolikog iznosa, ko je odgovoran i šta Vlada namjerava da učini kako bismo spriječili da ovo postane praksa – poručio je Selak.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *