DODIKOVA ODMAZDA PROTIV OPOZICIJE
U restoran “Stara Ada” u Banjaluci nenajavljeno upalo 11 inspektora!

Aktuelno Društvo

Večeras oko 19.00 časova 11 inspektora Inspektorata Republike Srpske banulo je na prepad u restoran “Stara Ada” u Banjaluci, koji je u vlasništvu Milana Radovića, zamjenika predsjednika Srpske demokratske stranke.

 

Kako saznajemo, inspektori su došli nenajavljeno, “u punom sastavu”, koji uključuje inspektore građevinske, ekološke, sanitarne, tržišne i poreske inspekcije.

 

Inspektori su, prema našim saznanjima, ušli na glavni ulaz na koji ulaze gosti i, kako se vidi na snimku, odmah prionuli na posao.

 

Nije teško pretpostaviti da se radi o svojevrsnoj odmazdi prema Milanu Radoviću, koji je jedan od lidera protesta koje je pokrenula opozicija u Republici Srpskoj, nezadovoljna neregularnostima tokom izbornog procesa na opštim izborima održanim u nedjelju.

 

Takođe, nije teško ni pretpostaviti ko je dao nalog inspekciji da na kranu radne sedmice, noću, izađe iz svojih kuća i dođe u kontrolu jednog ugostiteljskog objekta.

 

 

Kako je Radović objavio na svom profilu na Fejsbuku, zaključno sa septembrom ove godine “Stara Ada” je ukupno uplatila 669.000 KM obaveza prema državi, od čega 594.000 KM na ime PDV-a i 75.000 KM doprinosa i poreza na dobit i nema poreskih niti drugih dugova prema budžetu.

 

I ova kontrola pokazuje da režim zloupotrebljava republičke institucije i sa njima pokušava da prepadom na ljude uguši bunt naroda koji je ustao protiv pljačke glasova na izborima, održanim u nedelju.

 

 

– Mi moramo nastaviti, kako bismo uozbiljili ovo društvo, jer ovako ne smijemo dozvoliti da prođe. Utvrđivanjem stanja u vrećama i zapisnicima, odstranićemo one ljude koji su članovi biračkih odbora koji su to upisivali trajno iz izbornog procesa. Valjda je to interes građana Republike Srpske da zaštitimo demokratiju. Mi ovdje ne branimo Jelenine samo glasove, mi ovdje branimo volju naroda, rekao je Radović na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su za nedjelju najavljeni novi protesti u Banjaluci.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *