DODIK OSMORKU UGOSTIO U BAKINCIMA
Dogovoreno brzo formiranje vlasti i ubrzavanje projekata

Aktuelno

Na današnjem sastanku delegacija SNSD-a i “osmorke” dogovoreno brzo formiranje vlasti na nivou BiH i uspostavljamje procedure za brži prolazak razvojnih projekata.

 

Predsjednik SNSD MIlorad Dodik je rekao da su razgovarali o zajedničkim politikama u vezi sa brzim formiranjem Savjeta ministara i drugih organa na nivou BiH.

 

– Dogovorili smo da damo podršku tome i da održimo sastanke koji će operativno razraditi i dogovoriti konkretno pozicioniranje svih političkih struktura u BiH, rekao je Dodik nakon sastanka.

 

On je dodao da je SNSD sa koalicionim partnerima, “osmorka” i HDZ definitivno struktura koja će zajedno formirati vlast na nivou BiH i da je dogovoreno da se iduće sedmice u okviru timova koje su precizirali održe sastanci kako bi se uputili u rješavanje pitanja u vezi sa ekonomijom i za institucionalno kretanje, energetiku, infrastrukturu i sve ono što bude dio zajedničkog interesa.

 

 

– Ovdje smo u kapacitetu punih partnera bez namjere da bilo ko kome ispunjava ili treba da ispunjava želje. Mi želimo da sa partnerima u Federaciji BiH sjedemo i otvorimo pitanja koja mislimo da treba da se rješavaju na novi način, naveo je Dodik, dodajući da je danas u svijetu u kojem se ekonomija urušava do te mjere da može da ode u haos potrebno naći neke nove mjere.

 

Sastanak je održan na Dodikovom privatnom imanju u Bakincima kod Laktaša, u objektu destilerije rakije “Agro Destil”.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *