Stanivuković: Reagovali smo preventivno i na vrijeme

Društvo

Reagovali smo preventivno i na vrijeme i u permanentnoj komunikaciji smo bili čitavu noć sa predstavnicima odjeljenja koji su prethodnu noć proveli na terenu, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković

 

Stanivuković je naglasio da je Štab za vanredne situacije imao redovno zasjedanje, iz više razloga, te da su donijeli konkretne zaključke.

 

-U protekla dva dana došlo je do obilnijih padavina i hidrometeorološlka situacija u jednom trenutku postala je nepovoljna za Prijedor, Kozarsku Dubicu, Novi Grad i Banju Luku. Sve to je značilo da smo mi morali da analiziramo situaciju i budemo u pripravnosti. Mogu da kažem da je situacija stabilna i pod kontrolom, kada pričamo o bujičnim vodotokovima, poplavama, te hidrometeorološkoj situaciji. Nema opasnosti za stanovništvo, domaćinstva, kao ni nasipe – rekao je on.

 

Dodao je da se tokom prethodne noći situacija stabilizovala.

 

-Moram da kažem da smo mi odreagovali na vrijeme. Naše službe su bile i juče i prekjuče na terenu, mi smo se za ovakve situacije pripremali. Oko 600.000 KM smo uložili u uređenje i čišćenje svih vodotokova na području grada. Došlo je do izlijevanja potoka Prjekuša na ulice, ali ne i blizu domaćinstava. Voda je išla prema tri domaćinstva, ali i tu smo odreagovali na vrijeme-poručio je gradonačelnik.

 

Dodao je kako svi zajedno analiziraju kritična mjesta, a to su Piskavica, Mišin Han i Dragočaj.

 

-Bili smo na terenu, te moram da kaže da nije tačna informacija da se kanali i vodotokovi na području grada nisu čistili. Ponavljam, uzimajući u obzir padavine, Grad je odreagovao ozbiljno i na vrijeme. Ova sjednica Štaba za vanredne situacije danas je odgovoran i pametan pametan potez – rekao je on.

 

Dodatno, gradonačelnik je poručio da se Grad odgovorno postavio, ne samo prema građanima Banje Luke, nego i prema drugim lokalnim zajednicama.

 

-Bio sam u kontaktu sa gradonačelnikom Prijedora. Želim da naglasim da Banja Luka misli o svakoj regiji koja je ugrožena. Mi smo ponudili adekvatnu pomoć svima ukoliko za tim bude bilo potrebe. U Kozarskoj Dubici je došlo do popuštanja nasipa, te smo mi poslali 10.000 vreća sa mašinom koja služi za punjenje tih vreća. Prijedoru su potrebne pumpe za ispumpavanje vode, pa ćemo i tu odreagovati. U kontatku smo sa ključnim ljudima iz tog sektora – dodao je on.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *