OŠTRA BORBA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI
Bitka za načelnička mjesta je uveliko počela!

Aktuelno Politika

Zbog podrške SNSD-ovom kandidatu za načelnika Kozarske dubice, Banjčev NPS preoteo odbornika Đokićevog SP-a Željka Zeca, a mir u koalicionoj kući pokušao da spasi opštinski odbor Čavićevog NDP-a

 

Mjesec dana nakon raspisivanja lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini već su uzavrele strasti. Na površinu isplivavaju unutrašnji sukobi i trvenja, ali i duboke podjele unutar vladajuće koalicije u Republici Srpskoj. Na udaru najjačeg partnera, SNSD-a, prva se našla Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, kojoj se uveliko otimaju imenovani funkcioneri, ali i DEMOS Nedeljka Čubrilovića i Socijalistička partija Petra Đokića. Odlasci direktora i poslanika pod latentnim pritiskom SNSD-ove izvršne vlasti, prati i otimanje odbornika u lokalnim skupštinama.

 

Tako se danas Narodna partija Srpske (NPS) Darka Banjca u Kozarskoj dubici pohvalila da joj je pristupio odbornik Socijalističke partije (SP) Željko Zec. Predsjednik NPS-a Darko Banjac pohvalio se novinarima da klub odbornika te stranke sada ima devet odbornika u lokalnoj skupštini.

 

Banjac čestita Zecu prelazak u NPS

 

– Pristupanjem odbornika Željka Zeca našoj partiji, SP u Kozarskoj Dubici ostala je bez kluba odbornika u Skupštini opštine, a izvjesno je i osipanje članstva te stranke, rekao je Banjac slavodobitno.

 

Pristupanje odbornika Zeca NPS-u ozvaničeno je na konferenciji za novinare kojoj su pristustvovao i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar, koji je i kandidat NPS-a za načelnika Dubice, kao i šef kluba odbornika NPS-a u Skupštini opštine Kozarska Dubica Željko Radonjić. Brdar, koji u Narodnoj skupštini RS djeluje kao samostalni poslanik u klubu NPS-a, izabran je na listi DNS-a iz kojeg je preletio u Banjčevo jato odmah nakon izbora 2022. godine.

 

 

Da umanji sramotu, u pomoć SNSD-ovom Igoru Savkoviću priskočio je NDP Dragana Čavića, koji u današnjem saopštenju navodi apsolutnu podršku kandidatu SNSD-a za načelnika opštine Kozarska Dubica.

 

– Na predstojeće izbore izaći ćemo kao koalicioni partneri sa SNSD-om, a naše glasačko tjelo daće apsolutnu podršku SNSD-ovom kandidatu za načelnika Opštine Igoru Savkoviću. Dogovoreno je da u narednom periodu potpišemo koalicioni sporazum između naše dvije partije, naglasio je predsjednik OO NDP Кozarska Dubica Nikola Janković.

Kolika podrška NDP-a može biti za SNSD u Dubici govori podatak da su na prošlim lokalnim izborima 2020. u skupštinu uveli jedva jednog odbornika.

 

Zanimljivo je da je Socijalistička partija na posljednjoj sjednici opštinskog odbora Kozarska Dubica izglasala podršku kandidaturi Igora Savkovića, SNSD-ovog kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima, a da je prelazak Zeca u redove NPS došao kao nož u leđa starijem koalicionom partneru.

 

 

– Obzirom da već dugi niz godina djelujemo politički u koaliciji sa našim partnerom SNSD-om, Opštinski odbor Soijalističke partije Kozarska Dubica je podržao prijedlog da i na predstojeće izbore izađemo kao koalicioni partneri i da naše glasačko tjelo pored naše liste za odbornike u usmjerimo kao podršku SNSD-ovom kandidatu za načelnika Opštine Igoru Savkoviću. Dogovoreno je da u narednom periodu potpišemo koalicioni sporazum između naše dvije partije, istakao je predsjednik OO SP KD Duško Milunović.

 

Nakon prelaska Zeca u NPS, socijalisti sada u lokalnom parlamentu imaju samo dva odbornika, zbog čega i gube pravo na klub odbornika.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *