Višković: U narednoj godini 30 miliona KM podrške preduzećima

Ekonomija

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da će u narednoj godini iz budžeta Srpske za pomoć privredi biti izdvojeno 30 miliona KM po različitim osnovama.

 

– Vlada Srpske će na narednoj sjednici razmotriti, a vjerujem i prihvatiti zahtjev Privredne komore za povećanje granta za tehnološki razvoj preduzeća. Zajednički ćemo sa privrednicima kreirati dodatne mjere kojima ćemo stimulisati privredu, a potom i otvoriti pitanje zaštite domaće proizvodnje – rekao je Višković novinarima nakon što je sa rukovodstvom Privredne komore Srpske razgovarao o Prijedlogu programa ekonomskih reformi za period 2020-2022. godina i Prijedlogu budžeta Srpske za iduću godinu.

 

On je istakao da će biti sačinjen akcioni plan za sprovođenje programa ekonomskih reformi.

 

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić ocijenio je da će odliv radne snage uticati na privredna kretanja, te da su Prijedlogom programa ekonomskih reformi predviđene mjere koje bi trebalo da doprinesu dinamičnijem razvoju.

 

Đurić je ponovio da moraju biti povećana sredstva za tehnološki razvoj preduzeća.

 

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić kaže da su poslodavci zadovoljni što su Prijedlogom ekonomskih reformi prihvaćene njihove sugestije.

 

– U dokumentu je predviđeno rješavanje problema u zdravstvu i javnim preduzećima jer bez toga neće biti bolje situacije za privredu – rekao je Trivić i dodao da posebna pažnja mora biti posvećena rješavanju problema uzimanja bolovanja.

 

Sastanku u Privrednoj komori Republike Srpske prisustvovalo je i više ministara Srpske.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *