ERS i sindikat postigli dogovor oko otpremnina

Ekonomija

Uprava “Elektroprivrede Republike Srpske” (ERS) i predstavnici sindikata ovog preduzeća postigli su danas dogovor o visini stimulativnih otpremnina koje će biti ponuđene radnicima koji dobrovoljno napuste preduzeće, saznaje portal CAPITAL.

 

U pitanju je neizbježan proces gdje samo u prvoj fazi treba da bude otpušteno oko 600 radnika, najvećim dijelom iz distributivnih preduzeća.

 

Preostalo je da se tokom vikenda i u prvim danima naredne sedmice usaglase još neki stavovi nakon čega će biti konačno poznato koliko novca će dobiti oni koji u procesu reorganizacije napuste ERS, poručili su učesnici današnjeg sastanka.

 

Do tada, prema riječima Zorana Mićanovića, predsjednika Odbora sindikata ERS-a dogovor je da ni jedna strana ne ide u javnost sa detaljima.

 

“Sve će biti poznato krajem naredne sedmice”, kratko je kazao Mićanović.

 

Podsjećamo, pregovori oko visine otpremnina traju još od oktobra prošle godine a osnovna sporenja uprave i sindikata bila su oko visine otpreminina.

 

Portal CAPITAL objavio je da će “Elektroprivredu RS” stimulativne otpremnine koštati i do 50.000 maraka po radniku koji u procesu reorganizacije dobrovoljno napusti preduzeće.

 

Dok su radinici mislili da se radi o neto iznosima, iz Uprave su im ponudili približne iznose, ali bruto.

 

Sindikat radnika je od uprave preduzeća tražio i povećanje cijene rada za četiri odsto kako bi došlo do rasta plata što su u matičnom preduzeću odmah kategorički odbacili.

 

(Capital)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *