Predloženo ukidanje putarine Herceg Novi – Trebinje

Društvo

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić razgovarao je sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori Vinkom Radovanovićem, koji je istakao da će posredovati u razgovorima u vezi sa ukidanjem naplate putarine na putu Meljine-Petijevići (Herceg Novi-Trebinje), te na taj način podržati inicijativu i napore opštine Herceg Novi, saopšteno je iz te opštine.

– Na sastanku je konstatovano da bi ukidanjem putarine nestala jedina barijera koja sada otežava komunikaciju između Herceg Novog i Trebinja – prenosi Služba za informisanje opštine Herceg Novi.

Radovanović je rekao da opština Herceg Novi nije slučajno prva lokalna uprava koju posjećuje od kada je stupio na dužnost i istakao da je saradnja sa hercegnovskom opštinom na zavidnom nivou, kada je riječ o Ambasadi, ali i gradovima u BiH.

On je naveo da su odnosi BiH i Crne Gore odlični i da trenutno nema otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju.

Herceg Novi ostvaruje saradnju sa brojnim gradovima BiH – Trebinjem, Višegradom, Banjalukom, Bilećom, Zenicom, Gradiškom, Širokim Brijegom, a potvrđeno je da će bliski odnosi biti nastavljeni i u narednom periodu, posebno u oblasti turizma, kulture i kreiranja prekograničnih projekata.

– Turisti iz BiH tradicionalno su među najbrojnijima u našem gradu, te je zajednički interes da se radi na rasterećenju graničnih prelaza i što boljim uslovima za goste, čulo se na sastanku – dodaje se u saopštenju.

Posebna tema bila je i rekonstrukcija Kuće Ive Andrića i njeno privođenje namjeni, koja je dostojna imena velikog pisca.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *