Banjaluka: Podrška radu “Mozaika prijateljstva”

Društvo

Gradonačelnik Igor Radojičić posjetio je danas udruženje „Mozaik prijateljstva“ i pružio im punu podršku za dalji nastavak rada javne kuhinje i dnevnog centra za starija lica.

 

Tokom obilaska prostorija „Mozaika“, Radojičić je naglasio da grad Banja Luka podržava i da će i dalje podržavati njihove aktivnosti. Poslije naloga Republičke inspekcije, koje je konstatovala da nema uslova za rad dnevnog centra za starija lica, Radojičić je naglasio da ne treba imati birokratski pristup ovakvim kategorijama i da će Grad, sa svoje strane, učiniti sve što je u njihovoj moći da bi objekat u kojim borave bio legalizovan.

-Udruženje „Mozaik prijateljstva“ uživa punu podršku Grada, koji mu je dodijelio prostor za humanitarne aktivnosti koje provodi. U decembru prošle godine je dodijeljen i drugi prostor, koji treba da se dodatno uredi. Za ove humanitarne potrebe, gdje se sakupljaju ljudi starije životne dobi i sa socijalnim problemima, ta aktivnost mora biti nastavljena– kazao je Radojičić.

 

On je naglasio da je, povodom nalaza Republičke inpekcije, već jutros izdao nalog nadležnim služabama da se hitno uđe u legalizaciju objekta i da on, i u pravno formalnom smislu, dobije upotrebnu dozvolu što je bila primjedba inspekcije.

 

– Jutros sam izdao nalog da se u najkraćem mogućem roku riješi problem legalizacije objekta. Objekat je nesumnjivo u gradskom vlasništvu, ali niko ne zna pouzdano od kada. U Gradskoj upravi ali ni u Arhivu RS nema dozvola za postojeći objekat i on može biti samo predmet legalizacije. Ona do sada nije riješena, ali će biti. Gradska odjeljenja će provesti postupak legalizacije i udruženje nesmetano nastavlja da radi – naglasio je Radojičić.

 

On je kazao da će na jednoj od narednih sjednica gradskog parlamenta ovo udruženje dobiti i dodatni prostor kako bi moglo da nesmetano da realizuje svoje aktivnosti.

 

Grad je sa dobrom voljom i namjerom i dodijelilo ovaj prostor „Mozaiku“ za humanitarni rad. A sa malo dobre volje sve se može riješiti – istakao je Radojičić.

 

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja „Mozaik prijateljstva“ kazao je da su ostali šokirani jučerašnjim nalogom republičke inspekcije, prema kojem treba da dostave upotrebnu dozvolu za objekat u roku od dva dana ili će u protivnom dobiti novčanu kaznu.

 

-Mene je to sve jako povrijedilo. Posebno kada imate u vidu da radite jedan humanitarni posao, za koji ste od Grada i predsjednika Republike dobili podršku i priznanja – kazao je Subašić. On je naveo da sa Gradom sarađuju dosta godina i da nikada nije bilo problema.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *