Crna Gora raspisala crvenu potjernicu za Duškom Kneževićem

Društvo Region

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević od juče je na crvenoj Interpolovoj potjernici, javlja TVCG.

 

– Interpol je cijenio sve razloge koji su iznijeti i našao opravdanim zahtjev naše zemlje, te je stoga ušao u proceduru stavljanja odbjeglog Duška Kneževića na crvenu potjernicu što je juče okončano, saopšteno je Televiziji Crne Gore.

 

Naglašeno je da je zatraženo Kneževićevo lociranje i hapšenje. Međutim, Kneževića još uvjek nema na sajtu Interpola.

 

Interpol Crna Gora je u januaru zatražio od evropske centrale u Lionu da se raspiše međunarodna potjernica za Kneževićem, kojeg Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je na čelu kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca, ucjenama i utajom poreza i doprinosa.

 

Prema dostupnim podacima, Knežević se nalazi u Londonu i, prema sopstvenom kazivanju, ima državljanstvo Velike Britanije, odakle se oglašava preko društvene mreže Instagram, pa se očekuje da će uskoro biti i “zvanično” lociran.

 

To što Knežević ima britansko državljanstvo i trenutno se nalazi u Londonu, nije nikakva prepreka da on bude izručen Crnoj Gori.

 

Knežević se nakon raspisivanja potjernice Interpola za više krivičnih dela iz oblasti finansija javio iz Londona i rekao da ništa još zvanično nije dobio.

 

– Ja sam bezbjedan u Ujedinjenom kraljevstvu, rekao je Kenežević.

 

Na pitanje da li će nastaviti razotkrivanje afere vezane za predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i da li uopšte ima osnova za njegovo hapšenje, rekao je kratko i jasno:

 

– Do slobode!

 

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević je još ranije naglasio da je spreman da odgovara za saučeništvo. Potjernica za njim je raspisana na zahtjev Crne Gore koja je zatražila njegovo lociranje i hapšenje.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *