Probijen i drugi rok za izgradnju Zelenog mosta

Društvo

Izgradnja Zelenog mosta u Banjaluci uveliko još traje iako je po roku trebalo da bude gotov danas. Iz Gradske uprave kažu: postupićemo po ugovoru.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kaže kako zahtjeva za produženje roka nije bilo, te da će se morati postupiti po ugovoru.

 

“U suštini, manje je bitno da li će izvođač biti kažnjen sa ovim ili onim iznosom, mi insistiramo da se most što prije završi i ja se nadam da će u toku ovog proljeća Banjalučani dobit jedan potpuno nov i savremen most”, istakao je Radojičić.

 

Obrazloženja za kašnjenje, ističe, ima više.

 

“Prvi je taj da smo bili u zimskoj sezoni u kojoj se određeni period nije moglo raditi zbog vremenskih uslova. Drugi je taj da je sam prilaz gradilištu kompleksan. Ako pogledate lijevu stranu obale Vrbasa, ta ulica je pravi lijevak i s te strane se ništa ne može raditi. To će biti problem i u saobraćaju, jer su kuće skoro na cesti, čak ni trotoar nema redovan profil i tu se ne može ništa uraditi po pitanju građevinarstva”, rekao je gradonačelnik i dodao da je sreća da je sa druge strane zbog velikog prostora Doma penzionera i velikog dvorišta omogućen pristup građevinskim mašinama i lansirnim rampama.

 

“Treći razlog je taj što u određenom periodu nije bio dovoljan broj radnika na gradilištu i to je osnovna primjedba izvođaču”, naglasio je Radojičić.

 

Podsjećamo, izgradnja novog Zelenog mosta počela je u julu 2018. godine, a prema prvom roku trebalo je da bude gotov do kraja te godine. Nakon probijenog prvog roka, izvođač radova “Prijedor putevi” dobio je novi, koji je istekao danas.

 

Izgradnja Zelenog mosta jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata koji se trenutno realizuje u Banjaluci. On predstavlja vitalnu vezu između naselja Obilićevo i Kočićev vijenac koja će omogućiti bolji protok saobraćaja u tom dijelu grada.

 

Ukupna dužina mosta biće 80, a širina 14 metara.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *