Blagić pisao turskim intitucijama povodom Mihajlovićeve egzekvature

Društvo

Predsjednik organizacije Restart Srpska Stefan Blagić poslao je jutros elektronsku poštu najvažnijim institucijama Republike Turske (predsjedniku Turske, premijeru Turske, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu pravde i ambasadi Republike Turske u Sarajevu) u vezi sa davanjem egzekvature (odobrenja za konzularnog predstavnika) za Sinišu Mihailovića.

 

Mejl prevodimo u cjelini, bez izmjena.

 

“Pozdrav,

 

Moje ime je Stefan Blagić i predsjednik sam organizacije Restart Srpska. Mi smo organizacija koja se bavi ljudskim pravima i političkim i ekonomskim procesima, a naš dosadašnji rad možete provjeriti na veb stranici restartsrpska.org.

 

Pišem Vam usljed prijedloga Predsjedništva Bosne i Hercegovine za imenovanje Siniše Mihailovića, urednika informativnog programa javnog medijskog servisa Radio – televizije Republike Srpske, za konzula BiH u Istanbulu.

 

U najboljem interesu obje države je da pažljivo razmotrite potencijalno imenovanje, kao i da analizarate i razmislite o davanju egzekvature ovoj osobi, a objasniću Vam i zašto.

 

Prije svega, Mihailović ima veoma nasilnu prošlost, koja se reflektuje u više fizičkih napada koje je izvršio. Najskorije sam i sam bio žrtva njegove nasilne prirode, kada me je napao nekoliko metara od dva policajca i zadao mi lakše tjelesne povrede. Zbog ovog napada, tražio sam od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova da podnesu krivičnu prijavu tužilaštvu u Banjaluci. Кrivični zakon u našoj zemlji predviđa dvogodišnju kaznu zatvora za ovo krivično djelo, a ja još uvijek čekam da proces otpočne. U prilogu vam šaljem moju zvaničnu izjavu policiji, kao i medijske članke o ovom slučaju.

 

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/stefan-blagic-aktivista-restarta-napao-me-je-sinisa-mihailovic-urednik-informativnog-programa-rtrs-a-411735

 

Takođe, zbog činjenice da je Mihailović objavio moje lične podatke (JMBG, adresu, broj lične karte itd.), podnio sam i tužbu protiv njega. Кompletnu tužbu možete pronaći u prilogu.

 

Međutim, ovo je samo početak. Za tursku vladu mnogo ozbiljnija činjenica je da je Mihailović, kao urednik informativnog programa RTRS-a vodio negativnu kampanju protiv turske države tokom svoje profesionalne karijere. Na primjer, na sajtu RTRS-a možete pronaći značajan broj tekstova i video priloga koji šire negativan uticaj o političkom i društvenom djelovanju vaše zemlje, a naročito Vašeg predsjednika. Najznačajnija je indirektna javna podrška Fetulahu Gulenu (predstavljajući Erdogana kao istinskog diktatora), koju je Mihailović dopuštao kroz tekstove i video priloge Dževada Galijaševića i drugih “analitičara” objavljivane na navedenom mediju.

 

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=250835 (Pobjede Erdogana i Trampa pobjede tigrova od papira)

 

https://www.youtube.com/watch?v=CI0PpqlqZiQ (Amaneti izazivaju kijamete: Erdoganova izjava opasna po mir u regionu)

 

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=290056 (Sirijska vojska ušla u Afrin, grad pod opasom Turaka)

 

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=286211 (Novi napad turske vojske na Кurde)

 

Ali ovo nije sve. U interesu dobrih odnosa između BiH i Turske, veoma je važno spomenuti i lične stavove kontroverznog novinara, koji je, po pisanju jednog srpskog blogera, osnivač Fejsbuk stranice “Dnevna doza Doboja”, koja se ismijavala bivšem gradonačelniku Doboja nazivajući ga turskim slugom, a Doboj turskim gradom, u najpežorativnijem smislu.

 

https://www.facebook.com/Dnevna-doza-Doboja-168408310485443/

 

Sve ovo je urađeno usljed činjenice da je ovaj bh. grad postao član Zajednice turskih opština, a u video prilogu centralnog informativnog programa možete da vidite kako je Mihailović izvještavao o tom članstvu. Turska je predstavljena kao najgori neprijatelj srpskog naroda u BiH.

 

 

S obzirom na sve ove činjenice, iskreno se nadam da ćete pažljivo razmotriti davanje egzekvature Siniši Mihailoviću, pošto je jasno da postoji ogroman broj razloga zašto narodi BiH i Turske mogu trpjeti teške posljedice njegovog potencijalnog angažmana na mjestu konzula.

 

Za sve dodatne informacije, možete me kontaktirati.

 

U nadi da ćete pažljivo analizirati sve činjenice,

 

Lijep pozdrav,

 

Stefan Blagić

 

http://www.restartsrpska.org

Tagged

1 thought on “Blagić pisao turskim intitucijama povodom Mihajlovićeve egzekvature

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *