Dragičević: Nisu nas uništili 30. decembra, neće ni sad

Društvo

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom sudu protiv osoba koje su, kako je saopšteno, narušili javni red i mir u jednom ugostiteljskom objektu.

 

Navodno, radi se o članovima grupe “Pravda za Davida” Ozrenu Perduvu, Violeti Mihajlović i Marku Nikoliću.

 

Iz Policijske uprave Banjaluka su saopštili da je „preduzetim aktivnostima utvrđeno da su O.P., V.M. i M.N. počinili prekršaj svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje”.

 

Istovremeno, Transparensi Internešnel (TI) BiH je protiv više policijskih službenika sa snimaka podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da su zloupotrebom svojih ovlašćenja počinili teži oblik krivičnog djela Povreda ravnopravnosti građana za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

 

Kako navodi TI u BiH, prijava je podnijeta nakon što je više građana podijelilo svoja svjedočanstva i dokaze o neprimjerenom postupanju policije.

 

O dešavanjima u Banjaluci razgovarali su sa Davorom Dragičevićem, ocem ubijednog Davida, koji je utvrdio da monenta nastanka grupe „Pravda za Davida“ nikada nije narušila javni red i mir, niti su učinili bilo kakvu štetu Gradu.

 

– Nisu nas uspjeli uništiti 30. decembra 2018., neće ni sad – poručio je Dragičević napominjući da su trenutno člnovima grupe u Banjaluci ugroženi životi.

 

Na pitanje novinara koliko su ugroženi ljudi od kojih dobija snimke, Dragičević je rekao da nikada neće otkriti njihova imena, ali da će njihovi identitet biti poznat u sudskom postupku, kada do njega dođe.

 

– Oni će u tom postupku biti zaštićeni svjedoci, ali i pored njihove ugroženost dali su mi te podatke. Vi znate da je Slaviša Krunić bio vlasnik “Sektor sekjuritija”, agencije od koje sam takođe dobio dosta snimaka i koji je nažalost ubijen – istakao je, između ostalog, Dragičvić za source.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *