Prvi avion iz Banjaluke za Atinu

Društvo

​Sa banjalučkog aerodroma danas je prvi put poletio avion u Atinu.

 

Prvi let za Atinu kompletan je rasprodat, kao i sljedeći koji koji je planiran za 30. juni. Ovo je važno za stanovnike Banjaluke ali i Republike Srpske jer na ovaj način mogu da odlaze na nove destinacije, javlja RTRS.

 

– Srećni smo naravno što je zainteresovanost turista velika, što su odlučili da upravo ovako preko Aerodroma Banjaluka, njihova prva stanica na konačnici bude današnji let za Atinu – rekao je Milan Račić direktor preduzeća Aerodromi Republike Srpske.

 

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić kaže da je važno da građani imaju priliku da putuju, ali i da na ovaj način Banjaluka privuče još veći broj turista.

 

– Grad Banjaluka pored toga što je glavni grad želi da postane i regionalni centar a takvu poziciju ne može da dobije bez Aerodroma. Obaveza grada kao i Vlade Republike Srpske jeste da Aerodrom i funkcioniše – smatra Amidžić.

 

Letovi za Grčku uspostavljani su na osnovu pozitivnih iskustava, ali i interesovanja putnika koji su u prethodnom periodu letjeli za Tursku.

 

– Ove godine pored letova za Tursku, organizovali smo i letove za Atinu, devet letova za Grčku koji su prilično popunjeni, a danas leti prvi let – istakao je Vedran Jokić predstavnik agencije Kontiki travel.

 

Kroz banjalučki aerodrom u prvih pet mjeseci prošlo je gotovo 52.000 putnika. Najbolji rezultati ostvareni su u maju kada je posjetilo nešto manje 13 hiljada putnika.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *