Bivši radnik RiTE Ugljevik traži pravdu u Banjaluci

Društvo

Bivši radnik RiTE Ugljevik Milenko Manojlović protestuje u Banjaluci zbog otkaza koji je dobio u ovom preduzeću 2017. godine. Tvrdi da je žrtva dobro isplaniranog scenarija i da samo traži ispitivanje zbog čega je otpušten.

 

Milenko Manojlović sa trakama zalijepljenim preko usta i ušiju, na ulici nijemo traži pravdu za sebe. U rukama samo dva velika transparenta i biografiju ispisanu na nekoliko stranica. To je sve što mu je ostalo nakon što je poslije 35 godina rada otpušten iz RiTE Ugljevik.

 

 

 

Ovaj borac prve kategorije, tvrdi kako je postao žrtva organizovane kriminalne grupe, čiji je cilj pljačka javnog preduzeća u kome je radio, a kada je pokušao dići glas, tvrdi kako su se obračunavali sa njim na razne načine.

 

Dodaje kako su sve optužbe prema njemu neosnovane i da se radi o laži i propagandi čelnih ljudi preduzeća i policije.

 

“Kod svakog mog legitimisanja od strane službenika MUP-a, (nošenje reklamnog panoa, od 20.8.2018, sa natpisom „PRUŽITE POMOĆ BIVŠEM RADNIKU „RiTE UGLJEVIK“, KOGA SU NAKON 35 GODINA RADA ISTJERALI: NERADNICI, LAŽOVI I PLJAČKAŠI UZ POMOĆ INSITUCIJA RS) P.S. UGLJEVIK, P.S. BIJELJINA, P.S. BANJALUKA I P.S. LUKAVICA“, svim službenicima MUP-a na kraju razgovora sam rekao: „Tražim samo da se ispita sve po pitanju mog otkaza u RiTE Ugljevik!“ – napisao je Manojlović.

 

On navodi i da punih godinu dana nijedna institucija ni pojedinci iz RS, a ni iz BiH nisu bili zainteresovani za njegov slučaj, kako bi mu se pružila bilo kakva pravna pomoć i kako bi se slučaj riješio na dostojanstven i civilizovan način.

 

 

“Smatram da svojim radom i ponašanjem nisam štetio ugledu RiTE Ugljevik, Republike Srpske, a ni svom narodu. Zauzvrat isti su me doveli do prosjačkog štapa. Živim od pomoći što mi drugi udijele i rasprodaje imovine”, kaže Manojlović.

 

Razumijevanja za njega nije imala ni banjalučka policija. Policijski službenik poručio je Manojloviću da skloni transparente i da ukoliko želi, može da ode u park Mladen Stojanović i da tamo protestuje, jer mu na ulici to nije dozvoljeno.

 

Na upite o ovom slučaju od nadležnih u RiTE Ugljevik nema odgovora. Iz kabineta direktora Čedomira Stojanovića prvo je rečeno da telefonira, da bi nakon toga sekretarica poručila da je izašao.

 

Milenko Manojlović napisao je da od danas ne prihvata nikakav vid pomoći i da će svaka pružena pomoć biti protiv njegove volje.

 

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *