Policija RS evidentirala 3.813 ilegalnih migranata

Društvo

Policija Republike Srpske je od početka godine do 19. septembra evidentirala 3.813 ilegalnih migranata koji su predati u nadležnost pripadnicima Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima na dalje postupanje ili su pronađeni sa potvrdom o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil.

 

Ovaj podatak saopšten je na sastanku Koordinacionog tijela za praćenje kretanja ilegalnih migranata na teritoriji Srpske sa izaslanikom UN za ljudska prava migranata Felipeom Gonzalesom Moralesom, koji je održan juče, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

 

Predsjedavajući Koordinacionog tijela, načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dalibor Ivanić upoznao je Moralesa o stanju ilegalnih migracija na području Republike Srpske i preduzetim operativnim i humanitarnim aktivnostima u postupanju sa migrantima.

 

Koordinaciono tijelo će nastaviti sa realizacijom donesenih zaključaka, a sve s ciljem održavanja povoljnog bezbjednosnog stanja i unapređenja stanja u oblasti ilegalnih migracija.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *