Raspisani konkursi za stipendije iz Fonda “Dr Milan Jelić”

Društvo

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo raspisalo je danas konkurse za dodjelu stipendija iz Fonda “Dr Milan Jelić” redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini te visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2019/2020.

 

Kako je saopšteno iz ovog ministarstva, studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, te Bosni i Hercegovini u akademskoj 2019/2020. godini dodijeliće se ukupno 75 stipendija.

 

– Broj stipendija koji se dodjeljuje studentima na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu biće utvrđen na bazi raspoloživog stipendijskog fonda za studente na ovim ustanovama – ističe se u saopštenju.

 

Dodaje se da će se studentima drugog ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, BiH i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu dodijeliti 12 stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija sedam stipendija u iznosu od po 10.000 KM.

 

Od nastanka ideje o dodjeljivanju prestižnih stipendija Fonda “Dr Milan Jelić“ (2007. godine), studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija iz Republike Srpske na domaćim i inostranim univerzitetima iz Fonda „Dr Milan Jelić“ dodijeljeno je ukupno 2.212 godišnjih stipendija u ukupnom iznosu od 10.756.000 KM.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *