SIPA od danas bez direktora

Društvo

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH od danas je bez direktora, nakon što je dosadašnji direktor Perica Stanić, kojem je istekao mandat i koji je obavezan da se vrati na posao u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, dostavio zahtjev za razrješenje dužnosti.

 

Očekuje se da bi Staniću u MUP-u Srpske trebalo da bude uručeno rješenje o penzionisanju, s obzirom na to da je on, prema saznanjima, uslove za penzionisanje stekao još u februaru ove godine.

 

Stanić je 5. novembra 2015. godine imenovan za direktor SIPA na mandatni period od četiri godine, a bio je zaposlen u MUP-u Republike Srpske.

 

Nakon imenovanja za direktora Agencije, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske donio je rješenje kojim je utvrđeno da Staniću miruju prava i obaveze iz radnog odnosa u MUP-u Srpske zbog eksternog premještaja na radno mjesto direktora SIPA na mandatni period od četiri godine, uz obavezu da se po prestanku mandata u roku od 30 dana javi u Ministarstvo radi rasporeda na odgovarajuće radno mjesto.

 

S obzirom da je Staniću mandat od četiri godine istekao zaključno sa 4. novembrom, te da je u roku od 30 dana, odnosno do tog dana, imao obavezu da se javi u MUP Srpske radi ostvarivanja svojih statusnih pitanja iz radnog odnosa, on je dostavio zahtjev Savjetu ministara, Ministarstvu bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkommandatu i Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH da ga Savjet ministara razriješi dužnosti direktora Agencije, zaključno sa jučerašnjim danom.

 

Istim dopisom, Stanić je obavijestio navedene institucije da će biti primoran da napusti poziciju direktora SIPA zaključno sa 4. decembra radi rješavanja statusnih pitanja u MUP-u Republike Srpske, što je i učinio.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *