PDP Banjaluka traži hitnu sjednicu nakon pogibije na pružnom prelazu

Društvo

Gradski odbor PDP Banjaluka traži od gradonačelnika i predsjednika Skupštine Grada da u najkraćem mogućem roku sazovu hitnu sjednicu Skupštine na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila detaljna analiza svih opasnih saobraćajnica, prelaza i drugih mjesta na kojima u kontinuitetu dolazi do tragedija sa fatalnim ishodima.

 

“Nakon sjednice, na kojoj treba pozvati stručnjake koji iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, potrebno je usvojiti konkretne mjere kako bi se spriječili gubici života u budućnosti”, saopšeno je iz ove partije.

 

Gradski odbor PDP naglašava da je u svojim brojnim aktivnostima u prethodnom periodu neprestano ponavljao da Banjaluka nije sigurna za život, da postoje brojna rizična mjesta za prolaz građana i vozila, te da gradonačelnik i gradska vlast „nemaju pravo da zbog svoje sujete zanemaraju ove probleme“.

 

“Postavljamo javno pitanje gradonačelniku: šta ste konkretno preduzeli da građani ne stradaju zbog nečinjenja gradske vlasti? Kako se Vaša savjest nosi sa tragedijama poput sinoćnje kad je još jedan mladi život nastradao zato jer gradska vlast ne haje za bezbjednost svojih sugrađana”, saopšteno je iz PDP nakon što je u banjalučkom naselju Derviši nastradala djevojka Jelena Milovaca koja se nalazila u automobilu u koga je udario voz na pružnom prelazu.

 

“Koliko nas još treba poginuti da se nešto promijeni, bolno pitanje našeg sugrađanina nakon sinoćnje užasne nesreće, boli sve nas koji istinski volimo svoj grad i najveća je opomena svim političarima u Banjaluci. Zbog toga apelujemo na sve normalne i razumne ljude u gradskim institucijama da konačno preduzmu sve što je potrebno kako bismo sačuvali živote naših ljudi”, navodi se u saopštenju i dodaje:

 

“Umjesto nepotrebnih kićenja, kiča i šunda, umjesto bacanja novaca na lažni sjaj, zar nije logično da prvo obezbijedimo sigurnost pružnih prelaza, bezbjedne pješačke prelaze, sigurne trotoare, pregledne raskrsnice? Šta je to u pojedinim moćnicima toliko odrođeno od naroda da ne vide šta je prioritet, da ne shvataju da ništa nije vrijednije od ljudskog života”, pitaju u Gradskom odboru PDP Banjaluka.

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *