BiH je ostavljena na milost i nemilost kriminalnoj političkoj eliti

Društvo

BiH je spaljena zemlja, ostavljena na milost i nemilost kriminalnoj političkoj eliti koju ne interesuje napredak i bolji život građana, rekao je u intrevjuu portalu Vijesti.ba Milovan Jovanović, novinar i politički komentator.

 

Jovanović je, govoreći o stanju u BiH, rekao da je ona “razapeta između ruskog i turskog uticaja, prije svega, ali i uticaja pojedinih zemalja sa Bliskog istoka”.

 

– Bosni su potrebni novi ljudi, nekompromitovani, neopterećeni prošlošću, obrazovani i sposobni da od BiH naprave pristojno mjesto za život. Zbog toga što takvih nema BiH je talac SDA, HDZ, SNSD ali i drugih političkih partija, organizacija i religija, kazao je Jovanović.

 

Na pitanje kako vidi novi sastav Savjeta ministara BiH, odgovorio je da “dokle god Izetbegović, Dodik i Čović i njihove stranke budu vodile glavnu riječ u BiH napretka biti neće, “navodeći da to mora da znaju i shvate svi oni koji žive ili namjeravaju da žive u BiH”.

– Rekao sam još u julu mjesecu da će Savjet ministara biti formiran onda kada se gospodari života i smrti dogovore oko podjele plijena. Dogovorili su se, rezultat toga će biti takav da će po ko zna koji put profitirati oni i njihova klika, a izgubiti svi građani BiH, kazao je Jovanović.

 

Na pitanje kakva je perspektiva zemalja regiona, Jovanović kaže da je trenutno loša.

 

– Nesposobna, korumpirana i kompromitovana EU birokratija nije u stanju ništa da uradi. Pre nekoliko godina sam javno saopštio da će ovaj dio Evrope biti ili kakvo takvo pristojno mjesto za život ili ćemo postati Laos, Kambodža ili Vijetnam Evrope, kazao je Jovanović,dodajući da EU već punu deceniju nema jasne odgovore i rješenja za brojne probleme koji su je zadesili.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *