Pojačana kontrola trgovačkih centara, apoteka i prodajnih objekata u RS

Društvo

Stupanjem na snagu uredbe Vlade Republike Srpske o vraćanju cijena na prethodni nivo, republička tržišna inspekcija vrši pojačane kontrole trgovačkih centara, apoteka i drugih prodajnih objekata.

 

Od 33 završene kontrole, zbog kršenja uredbe u jednom slučaju izrečena je kazna od 10.000 KM za pravno lice i 5.000 KM za odgovorno lice, saopšteno je iz Republičkog inspektorata.

 

Kontrolom cijena osnovnih životnih namirnica i proizvoda čije su cijene definisane uredbom, konstatovano je da trgovac nije korigovao cijenu za sedam artikala.

 

Kontrole na terenu vrše i tržišni inspektori jedinica lokalne samouprave, čime je broj izvršenih kontrola znatno veći, te su trgovci pozvani da se pridržavaju uredbe i ne izlažu riziku od kažnjavanja.

 

Poslije sastanka koji je održan u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske sa predstavnicima većih trgovačkih lanaca, a kojem su prisustvovali i predstavnici Inspektorata Republike Srpske, veliki tržni centri su u pravilu odmah pristupili korekciji cijena.

 

Tržišna inspekcija Republike Srpske je angažovana u punom kapacitetu i nastaviće sa kontrolama kako nesavjesni pojedinci ne bi zloupotrebljavali vanrednu situaciju, dodaje se u saopštenju.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *