Euro-Asfalt preduzeo sve mjere protiv širenja zaraze virusom korona

Društvo

Kompanija Euro-Asfalt na svim svojim gradilištima u zemlji i inostranstvu preduzela je sve mjere zaštite kako bi opasnost od širenja virusa korona svela na najmanju moguću mjeru, a istovremeno omogućila normalno funkcionisanje svih gradilišta.

 

U BiH je u ovom trenutku aktivno šest gradilišta na kojima gradi Euro-Asfalt, u Zenici Klopče Donja Gračanica i tunel Ponirak, u Tarčinu tunel Ivan, u Goraždu tunel Hranjen, u Počitelju dionica autoputa i tunel te u Neumu tunel Žaba.

 

Na nivou kompanije ranije ovog mjeseca je oformljen krizni štab, uvezan modernim komunikacionim kanalima kao alatom instrukcija za postupanje u okolnostima pandemije.

Svi zaposleni su informisani o mjerama koje je Uprava poduzela. Od preventivnih mjera uvedena je zabrana rukovanja, obaveza dezinfekcije ruku prilikom ulaska u prostorije i sva transportna vozila, nabavljeni su beskontaktni termometri za mjerenje tjelesne temperature te nabavljene jednokratne maske koje su obavezni nositi svi uposlenici.

 

Izdata je i zabrana prelaska granice radnicima, ali ne i robama, i to iz Srbije u Crnu Goru i obratno dok je prelazak granice sa Hrvatskom dozvoljen samo u pravcu Hrvatske.

 

Obezbijeđene su zalihe nafte, cementa i frakcija za narednih 20 dana, kako bi se izbjegli nepotrebni kontakti sa osobama izvan kruga uposlenika. Preventivna dezinfekcija kampova je naređena i obavljena kao što je obavljena dezinfekcija svih kancelarija, soba, vozila i opreme kompanije.

 

Napravljena je i striktna separacija podizvođača i radnika koji su u totalnoj izolaciji u kampu kako bi se održalo odsustvo kontakta sa eventualnim vanjskim izvorima zaraze.

 

U cilju stvaranja mogućnosti da se nesmetan rad nastavi i u uslovima izolacije, potpuno kontrolisanim u cilju sprečavanja zaraze, nabavljeni su dozatori za dezinfekciju ruku, dezinfikatori za dozatore za ruke, dezinfekcijska sredstva, maske za sve radnike, rukavice, kombinezoni, toplomjeri, jednokratni mantili, nazuvci, jednokratni rukavi, dodatni setovi posteljine za sva gradilišta i dodatni kreveti za kampove te dodatni madraci za kampove za smještaj radnika.

 

Podijeljena su uputstva za sva gradilišta o ponašanju i održavanju higijene u vrijeme pandemije, obezbijeđena dodatna sredstva za čišćenje i održavanje što bolje higijene u kamp naseljima i na gradilištima (deterdženti, papiri, ubrusi i slično) te obezbijeđena sva IT oprema za radnike koji svoj posao mogu obavljati od kuće.

 

Takođe je organizovana interna proizvodnja obroka čime je potpuno eliminisana mogućnost zaraze izvana.

 

Uprava Euro-Asfalta je informaciju o poduzetnim mjerama uputila i Federalnoj upravi civilne zaštite.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *