Smještaj zaraženih i u kasarne ako bude potrebno

Društvo

Ukoliko bi došlo do situacije da su neophodni i smještajni kapaciteti u kasarnama Republike Srpske, smatramo da bi bila donesena i takva odluka.

 

To za Srpskainfo kažu u Vladi Republike Srpske komentarišući nedavni zaključak Savjeta ministara BiH u kome se kaže da ustupanje objekata Oružanih snaga civilnim vlastima, radi mjera predostrožnosti i zaštite, ne treba provoditi do krajnje nužde i bez posebne odluke Predsjedništva BiH.

 

– Vlada Republike Srpske je u novonoastaloj situaciju zbog pojave novog virusa korona, s ciljem zaštite života i zdravlja građana RS, razmatrala sve mogućnosti kako bi obezbijedila sve raspoložive smještajne kapacitete i spremno odgovorila na nepredviđene situacije koje bi mogle biti izazvane pojavom ovog virusa. Republički štab za vanredne situacije je, između ostalog, donio i Zaključak o potrebi obezbjeđenja slobodnih smještanih kapaciteta u kasarnama, kojim se predlaže Oružanim snagama BiH da obezbijede slobodne smještajne kapacitete u kasarnama u RS za smještaj potencijalno oboljelih od novog virusa korona.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i zbog uvođenja pravovremenih i ozbiljnih mjera institucija Srpske, situacija u vezi sa širenjem korona virusa u Srpskoj je pod kontrolom. Ukoliko bi došlo do situacije da su neophodni i smještajni kapaciteti u kasarnama Republike Srpske, smatramo da bi bila donesena i takva odluka – odgovorili su iz Vlade RS na pitanja koja smo im uputili još 2. aprila.

 

Kako smo ranije pisali, Ministarstvo odbrane BiH odbacilo je zahtjeve nekoliko lokanih zajednica da im se ustupe kasarne za karantine li za boravak osoba pozitivnih na virus korona. Kako je rečeno, to je učinjeno da bi se sačuvalo zdravlje pripadnika Oružanih snaga.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *