U Trebinju pet novozaraženih iz jedne porodice, među njima dvoje maloljetnika

Društvo

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je danas Trebinjcima da maksimalno poštuju propisane mjere, da nose maske i rukavice, da se ne opuštaju i ostvaruju što manje kontakata.

 

– Vaskršnji su praznici i želimo svi da obiđemo svoje, ali izbjegavajte kontakte. Ako budemo disciplinovani, sve će lakše i brže proći – rekao je Ćurić.

 

On je dodao da je prioritet zdravlje i da su zbog toga preduzete sve mjere, iako i dalje ima osoba koje se pitaju da li je nešto zakonski.

 

– Budimo odgovorni i jedinstveni u borbi protiv ove bolesti koja ne bira ni pol, ni godine, niti ništa drugo – istakao je Ćurić.

 

On je dao podršku svim oboljelim u borbi sa novim virusom, jer se, kako je rekao, svima može desiti da se zaraze.

 

Ćurić je naveo da je pet novozaraženih u Trebinju iz jedne porodice koja je povezana sa osobom kod koje je u subotu potvrđen virus korona, da je među zaraženima i dvoje maloljetnih osoba, te da su trenutno u Trebinju aktivna tri klastera.

 

– U trebinjskoj bolnici je smješteno ukupno osam osoba, od kojih su tri iz Trebinja i niko nije na respiratoru – potvrdio je Ćurić.

 

On je naveo da je i karantin u Studenstskom centru regionalnog karaktera i u njega se smještaju svi zaraženi iz istočne Hercegovine sa lakšim ili bez simptoma bolesti, te da postoji mogućnost, da se, ukoliko bude potrebe, obezbjedi joj jedna lokacija u saradnji sa resornim ministarstvom.

 

Prvi slučaj virusa korona registrovan je i u Bileći, a troje novozareženih evidentirano je u Gacku.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *