Vlada Srpske opet raspisala tender za novi helikopter

Društvo

Uprkos najavama tzv „predsjednika“ Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, u stvarnosti obične marionete u rukama lažnog Oca nacije koja se ništa ne pita, i tvrdnjama u medijima da će njegova Vlada zbog pandemije i krize odustati od nabavki aviona i helikoptera, te ostalih nepotrebnih bacanja desetina miliona maraka na luksuz, ovih dana ipak je raspisan tender za nabavku novog helikoptera.

 

Vlada Republike Srpske i njen Helikopterski servis, raspisali su međunarodni javni poziv za nabavku novog helikoptera vrijednog oko 9 miliona maraka, ili 7 692 307 KM bez PDV-a.

 

 

Rok za dostavljanje ponuda je bio do kraja marta, a procijenjena vrijednost novog helikoptera od „skromnih“ 7 692 307, 74 KM bez PDV-a ili oko 9 miliona maraka sa PDV-om ako ne bude dodatnih ugrađivanja kao na pokretnoj bolnici, pokazuje koliko su skromni podvižnici na vlasti iskreno spremni da se u teškim vremenima odreknu luksuza.

 

Ali nažalost to nije sve!

 

Bolesno rasipništvo i bahato ponašanje vlastrodržaca u vrijeme ove krize je za rubriku vjerovali ili ne.

 

U vrijeme dok se Vlada zadužuje za novih 600 miliona maraka po skupim kamatama, grčevito kao prosjaci idu po svijetu i gledaju gdje će uzeti kredit ili prodati obveznice po bilo kojoj cijeni i uslovima, kao narkomani u krizi, kukaju da im Vučić pošalje stetoskope i stalke za infuziju, nesretna Vlada je 10-og aprila raspisala tender za nabavku opreme za hotel Rajska dolina na Jahorini vrijedan nešto manje od 3 miliona maraka.

 

 

Tender je raspisao Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske, a procijenjena vrijednost nabavke je 2 232 400 maraka bez PDV-a, ili 2 714 400 KM sa PDV-om. Ima se može se.

 

Lani je Vlada uložila čak 7,7 miliona maraka u renoviranje svog hotela Rajska dolina na Jahorini, te još preko milon maraka u opremanje vladine vile na Jahorini, smještene pored hotela Termag.

 

Uprava i kadrovi SNSD-a ranije su opljačkali hotel Rajska dolina na Jahorini, otuđili opremu, mehanizaciju, ugalj za grijanje pa čak posuđe i lonce iz kuhinje, pa je Minhauzen Višković odlučio da nagradi i počasti svoje partijske druge sa novom opremom vrijednom skoro 3 miliona maraka, da bi i naredne zime imali šta da kraduckaju, čime da se zabavljaju, ponešto da otimaju i odnosu kući jer ima se, može se a beg nikad nije bio cicija.

 

Svaki komentar je suvišan, jer ovakvo ludačko, neodgovorno, bahato i šizogeno ponašanje vlastodržaca ne zaslužuje oštru kritiku već ozbiljno ljekarsko posmatranje i zbrinjavanje u nekoj psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

 

Kako drugačije, osim teškim metalnim poremećajem i nekom „f“ dijagnozom, objasniti činjenicu da neko prisiljava radnike da se odriču dijela plate i kuka kako je kriza velika, zadužuje se ludački a onda baci 20 miliona Prointeru na gluposti, kupuje hotelsku opremu, helikoptere i druge gluposti!

 

Почетна

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *