Radojičić: Teret kontrole preuzima Komunalna policija

Društvo

Banjaluka je jutros raspustila lokalne karantine i građani Banjaluke koji dolaze iz inostranstva ili su imali kontakte sa oboljelima moraće biti u kućnoj izolaciji, potvrdio je gradonačelnik Igor Radojičić.

 

Napomenuo je da je prije uvođenja republičkog i gradskih karantina postojala mjera kućne izolacije za osobe koje su u takvima situacijama te da se Banjaluka sada vraća na tu stepenicu.

 

-Banjaluka je raspustila lokalne karantine. Donio sam naredbu kojom se stavlja van snage prethodna naredba o osnivanju karantina i sada je teret kontrole na komunalnoj policiji. Komunalna policija po povjerenoj dužnosti vrši provjeru svih osoba u kućnoj izolaciji, onih koji su izašli iz karantina, koji su imali kontakte sa oboljelima i svih onih koji će ubuduće dolaziti preko granice –objasnio je Radojičić.

 

Komantarišući slabljanje restrikcija koje su juče stupile na snagu Radojičić je rekao da se sada teret dijeli na tri stuba.

 

-Jedan je zdravstvo. Sa povećanim brojem kontakata i sa svim novim djelatnostima kojima je od juče dozvoljen rad, realno je očekivati da dođe do širenja virusa i da se broj oboljelih poveća. To znači da će zdravstvene ustanove potencijalno imati veću obavezu –naglasio je on. Dodao je da su sljedeći kontrolni organi komunalna policija, inspekcija i MUP RS, te sami građani.

 

-Ostaje na snazi mnogo mjera čije provođenje je na građanima kao što su održavanje distance, te mjere higijene, tako da i građani nose veliki dio odgovornosti u ovom momentu da se epidemija ne širi dalje –naveo je on.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *