Dorić: Sve radimo po zakonu i u interesu korisnika

Društvo

Preuzimanje dužnosti direktora u banjalučkom Centru za predškolsko vapitanje i obrazovanje od samog početka izazvalo je dosta pažnje javnosti.

 

Nakon što je MUP RS izuzeo dokumentaciju i otvorio istragu o odlukama bivše direktorke Jelene Kurtinović, koja je nezakonito povećavala plate sebi i grupi zaposlenih u ovoj ustanovi, otvorilo se još niz pitanja na koja javnost i roditelji traže pojašnjenja.

 

Odmah nakon akcije pripadnika policije, na adrese više institucija i medija u RS stiglo je anonimno pismo u kojem radnici optužuju v.d. direktora Andreu Dorić za navodne prijetnje zaposlenima, zastrašivanja i uslovljavanja, ali je navode u anonimnom pismu Uprava Centra odbacila kao neosnovane.

 

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka radi se profesionalno, po zakonu i pravilima, ne bavimo se bivšim rukovodiocima, a trenutno se borimo za proširenje kapaciteta i poboljšanje uslova za korisnike, rekla je za Srpskainfo v.d. direktorke Centra Andrea Dorić, komentarišući dešavanja u periodu otkako je imenovana na novu dužnost.

 

– Insistiram na profesionalnom odnosu i strogom poštovanju zakona. Tako će biti i ubuduće i prirodno je da ima otpora, pogotovo prilikom preispitivanja ranijih odluka i rješenja. MUP Republike Srpske je izuzeo određenu dokumentaciju i vjerujem da ćemo ubrzo znati i rezultate njihovih istraga i zvanične stavove. Održali smo sastanak s Upravnom odborom, kao i sa zaposlenima, a na navode anonimnih pisama nemam komentar. Svoj stav o tom su rekli i zaposleni i Upravni odbor, tako da nesmetano nastavljamo s planiranim aktivnostima, a nadležnim institucijama ostavljamo da rade svoj posao – kaže Dorićeva.

 

Dodaje da Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje intenzivno radi na popunjavanju kapaciteta, kao i da su u planu aktivnosti i dalji razgovori oko proširenja kapaciteta banjalučkih vrtića.

 

– Pošto konkurs za upis djece nije raspisan u zakonskom roku, u vrtićima trenutno ima mnogo upražnjenih mjesta, a Centar za predškolsko će uskoro usvojiti izmjene Pravilnika za upis djece u vrtić, koje će propisivati upis djece tokom vanredne situacije zbog pandemije korona virusa. Nastavljamo s upisom po starosti zahtjeva i, naravno, uz poštovanje svih kriterijuma koji su propisani zakonom. S gradonačelnikom i Gradskom upravom nastavljamo razgovore i saradnju po pitanju proširenja kapaciteta. I bez ove situacije s pandemijom, uloga Centra za predškolsko vaspitanje je od izuzetne važnosti i drago mi je da svi zaposleni tu ulogu shvataju izuzetno ozbiljno, da se radi odgovorno i profesionalno – istakla je Dorićeva.

 

Samo imenovanje i preuzimanje dužnosti direktora izazvalo je pravu političku buru, pošto je bivša direktorka Jelena Kurtinović kadar SP Petra Đokića, a na njeno mjesto imenovana je Dorićeva, koja je kadar SPS, koju su osnovali bivši članovi, odbornici i narodni poslanici SP.

 

S obzirom da je odlaskom većine članova u Banjaluci SP ostao i bez dva odbornika u Skupštini grada, na mjesto Kurtinovićeve imenovana je Dorićeva, a predsjednik SP Petar Đokić na to je reagovao prijetnjom o povlačenju iz Vidovdanske koalicije, odnosno prestankom podrške zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Igoru Radojičiću.

 

SPS preko poslaničkog kluba u NSRS i dalje insistira na smjeni Đokića s mjesta ministra energetike i rudarstva. Odnosi su i dalje zategnuti, iako je sve izvjesnije da je na kraju Đokić ipak izvukao deblji kraj u ovoj podjeli.

 

Srpskainfo.com

Tagged

2 thoughts on “Dorić: Sve radimo po zakonu i u interesu korisnika

  1. ajoj nama sa ovom na toj funkciji. Zinula guzica za funkcijom a roditelji ne znaju gde udaraju. Posle ove centar se ukida jer ce doneti revulucionarne promene koje ce opet smanjiti broj dece. Bolje nam je bilo bez ovakvih centara i dok su se majke same brinule o svojoj deci, a Bogami bilo ih je rodjeno i po desetak i vise po bracnoj zajednici.

  2. Takvo je stanje u svim ustanovama. Tlače radnike na sve moguće načine, djeluju protivzakonito, raspoređuju kako hoće, radni dan i dani vikenda su isto plaćeni…to pravdaju preraspodjelama, rukovodstva se ponašaju bahato, samovoljno, radnike protjeruju kroz iglene uši.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *