Jovičić: Policija mora da radi profesionalno, bez političkog uticaja!

Društvo

“Policija mora biti profesionalna, bez bilo kakvog pritiska i miješanja sa strane, posebno stranačkog”, kazao je Jovičić.

 

“Republika Srpska nema problem spoljnjeg uticaja, nego su problemi unutar nje same. Već duži period RS ima problem sa ekonomskom stabilnošću što može da dovede do bunta građana kad nećete moći kontrolisati te procese i što može da naruši beznjednosnu situaciju”, kaže Radislav Jovičić, bivši ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske u emisiji “PULS” BN TV.

 

Komenatrišući slučaj neriješenog ubistva mladića Davida Dragičevića, on je rekao da je poslata mnogo ružna slika o RS i Banjaluci, te da će trebati mnogo vremena da se ta slika ispravi.

 

Istakao je da se takvi slučajevi rješavaju tako što se upotrijebe svi resursi bez obzira ko stoji iza toga.

 

“Bilo je mnogo kontradiktornih informacija, a dijelom za to je odgovorna i konferencija za novinare pripadnika MUP-a RS”, kazao je Jovičić, objašnjavajući da su tada kazali da je u pitanju “zadesna smrt”, da bi nakon toga tužilaštvo to okvalifikovalo ubistvom.

 

Komentarisao je i slučaj dva papka, kada je u javnosti procurio audio snimak tadašnje predsjednice vlade Željke Cvijanović, koja je rekla da je SNSD obezbijedio skupštinsku većinu jer su kupili dva papka.

 

Jovičić je rekao da nije bilo političke volje da se to istraži do kraja, navodeći da je postojala i moralna odgovornost onog ko je to izgovorio.

 

“Policija mora biti profesionalna, bez bilo kakvog pritiska i miješanja s strane, posebno stranačkog”, kazao je Jovičić, koji je i potpredsjednik DNS-a.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *