VEĆE PLATE ZA ČISTAČICE
Stanivuković svojim postupkom do suza ganuo radnice Gradske uprave

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, nagradiće ovaj mjesec higijeničarke Gradske uprave, tako što će im, iz vlastitih sredstava, uvećati platu za 100 KM.

 

-Dao sam riječ i održaću je. Ovaj mjesec ću za naše čistačice, od svojih sredstava, odvojiti po 100 КM kao bonus na platu. To ne smije ostati samo na tome i ovaj problem zaslužuje da bude sistemski riješen već od marta. Naše vrijedne čistačice su to zaslužile, poručio je Stanivuković.

 

Mnogi radnici su bili iznenađeni kada su pozvani na druženje sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, naročito oni iz namanje plaćenih kategorija. Neki od njih otkrivaju razloge što im je prilikom susreta sa novim gradonačelnikom zasuzilo oko.

 

 

– To je za nas bio doživljaj. Ja bih i sada mogla zaplakati. Za mojih 29 godina prošlo je dosta gradonačelnika, nijedan se nije udostojio da pozove nas obične radnike, da nas samo upita kako smo, dugogodišnja radnica higijeničarske službe u Gradskoj upravi Zlatka Adžić.

 

Podsjećamo, Stanivuković se zalaže za povećanje plata onima koji imaju najniža primanja, ali dok te ne bude zakonski regulisano, odlučio je da vrijedne čistačice nagradi na ovaj način.

 

 

– Svaki radnik u Gradskoj upravi je vrijedan i ima važnu ulogu. Jedni bez drugih ne možemo i to je glavna poruka koju danas želimo da pošaljemo.

Poručio je ovo gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković tokom nedavnog razgovora sa grupom zaposlenih u Gradskoj upravi, a sve u sklopu nove prakse „Veseli časovi“.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *