Višković sa po 100 KM počastio komšije penzionere u Milićima

Društvo

Vlada Republike Srpske uplatila je 8.000 KM Udruženju penzionera u Milićima koje će od sutra početi podjelu jednokratne novčane pomoći od 100 KM za 80 penzionera čija visina penzije ne prelazi 301 KM, potvrdio je predsjednik ovog udruženja Radomir Golić.

 

Prema Golićevim riječima, u Udruženju su kriterijume za dodjelu finansijske pomoći određivali prema socijalnom statusu penzionera.

 

– Nadamo se da ćemo do kraja poslovne godine obezbijediti sredstva za isplatu jednokratne pomoći za više od 260 penzionera čija primanja ne prelaze 301 KM, naveo je Golić i dodao da prioritetno pravo na jednokratnu pomoć imaju penzioneri čija je invalidnost 100 odsto, lica na dijalizi, penzioneri oboljeli od multipla skleroze, oboljeli od težeg oblika karcinoma i lica bez ičijeg staranja.

 

Golić je napomenuo da je u julu završen prvi krug podjele pomoći za penzionere sa primanjima do 230 KM i za devet lica iz prioritetnih kategorija.

 

Opština Milići ima 1.503 penzionera od kojih su 1.286 članovi Udruženja. Najniža penzija u Milićima je 234 KM, najviša oko 1.600 KM.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *