Stanivuković na svečanoj akademiji u Cirihu

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se  prisutnima na svečanoj akademiji, koja je organizovana povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u Cirihu.

 

Istakao je da se svake godine, na dostojanstven način obilježava 9. januar u Republici Srpskoj, te da je ove godine, uz centralnu manifestaciju u Istočnom Sarajevu, u Banjoj Luci prvi put organizovan „Hod čast“ kojim smo se sa zahvalnošću sjetili najhrabrijih sinova Republike Srpske koji su nam podarili slobodu kakvu danas imamo.

 

-Republika Srpska je vaša otadžbina kojoj treba da se vratite, da dođete vi kod nas, kao što i mi dolazimo kod vas. Ponosan sam jer gdje god da krenem – kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku, pa evo i ovdje, u Švajcarskoj – srećem naš srpski narod koji ne zaboravlja svoje korijene, svoju tradiciju i svoj srpski jezik – kazao je on.

 

Zahvalio je organizatorima ovog događaja, jer, kako je istakao – svi koji žive u Švajcarskoj znaju i za Dan Republike Srpske.

 

-Ovakva okupljanja pokazuju da smo kao narod postojani, istrajni i što je najvažnije, da opstajemo uprkos svim izazovima i nedaćama koje nas kroz istoriju prate, da se držimo svi zajedno, ma gdje bili na ovome svijetu. Postojimo i opstajemo, to je naš zavjet i naša obaveza – poručio je, između ostalog, gradonačelnik Stanivuković, koji je tokom dana prisustvovao na više dešavanja povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u Švajcarskoj, odakle je upućena glavna poruka o važnosti okupljanja i građenja zajedništva između nas i našeg naroda u rasijanju.

 

Ovoj mafnifestaciji u Cirihu, osim gradonačelnika Banje Luke, prisustvovali su i predstavnici Vlade Republike Srpske i gradonačelnici i načelnici više gradova i opština iz Republike Srpske.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *