Finansijska i moralna podrška borcima!

Društvo

Banjalučka Boračka organizacija povodom Dana boraca Republike Srpske organizovala je prijem za 20 pripadnika boračkih kategorija, kojima je uručena pomoć od 100 KM. Finansijska pomoć je potrebna, ali ona moralna je presudna, poručuju borci.

 

Banjalučka Boračka organizacije već duži niz godina na Dan boraca organizuje prijem za 20 najugorženijih pripadnika boračkih kategorija sa područja grada. Tom prilikom dodjeljuje im se jednokratna novčana pomoć u iznosu od 100 KM.

 

“Da znaju da je danas Dan Boračke organizacije, da rukovodstvo BORS-a i grad Banjaluka misle na svoje saborce, na svoje borce. Tu su danas prisutne i porodice poginulih boraca. Nisu među nama fizički, ali su među nama prisutni određenim datumima, a evo i danas smo ih se sjetili“, kaže Goran Rogić, predsjednik Predsjedništva BORS-a.

 

Okupljeni borci i članovi porodica poginulih boraca ističu da je novčana pomoć potrebna, ali ne i najvažnija.

 

„Znači moralno. Materijalna strana nije bila upitna ni 1991. ni danas. Ali kada se sjete ljudi da smo tu, kada smo na okupu, jači smo“, smatra Mićo Grbić, borac prve kategorije.

 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, izrazio je svoje duboko poštovanje prema borcima Vojske Republike Srpske, čija herojska djela, kako je rekao, obavezuju na zahvalnost.

 

„Njegujemo najveće moguće bratske veze sa Boračkom organizacijom, svakim borcem i svakim onim čovjekom koji je dao sebe, svoj život ugradio u temelje Republike Srpske i naše slobode. Svaki dan je dobra prilika i dobar izgovor za razgovor da se okupimo i moralno pomognemo i pružimo podršku jedni drugima. Ovaj vid pomoći na Dan Boračke organizacije, uoči Sretenja, naše državnosti, da se tradicionalno sretnemo sa članovima Boračke organizacije i simbolično pružimo jednu finansijsku podršku, ali ujedno i porazgovaramo šta nas to čeka u okviru ove godine i u narednim godinama“, kaže Stanivuković.

 

Najavio je i ovom je najavio i skori početak izgradnje Centralnog spomen obilježja za sve pripadnike Vojske Republike Srpske u Banjaluci, koji će svojim monumentalnim izgledom i dubokom simbolikom, opominjati genracije koje dolaze na žrtvu koju su borci podnijeli.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *