ERS demantovao navode o poskupljenju struje

Društvo

Struja u Republici Srpskoj neće poskupjeti i nijedno zavisno preduzeće iz sistema “Elektroprivrede Republike Srpske” nije podnijelo zahtjev Regulatornoj komisiji za energetiku za promjenu cijene električne energije, saopšteno je iz ovog preduzeća.

“Prosječna cijena električne energije za domaćinstva po kilovat-času u proteklih šest mjeseci iznosila je 13,1 feninga i to je jedna od najjeftinijih cijena električne energije, kako u regionu, tako i u Evropi”, navode iz ERS-a.

Iz ovog elektroenergetskog preduzeća poručuju da će i dalje biti najjeftiniji ponuđač i siguran snabdjevač svih svojih kupaca.

“Uvećanje cijene na računima za električnu energiju od 0,7 odsto ne odnosi se na cijenu električne energije. Riječ je o posebnoj naknadi koja ne predstavlja prihod `Elektroprivrede Republike Srpske`, niti njenih zavisnih preduzeća”, pojašnjavaju iz ERS-a.

Iz ovog preduzeća napominju da su BiH i Republika Srpska, u skladu sa direktivama EU, preuzele obavezu uvećanja udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora, dodajući da je riječ o namjenskim sredstvima putem kojih se vrši plaćanje u sistemu podsticaja.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *