U Sanskom Mostu uhapšen muškarac s Interpolove potjernice

Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona uhapsili su juče na području Sanskog Mosta lice muškarca S.A. (44), za kojim je raspisana Interpolova crvena potjernica.

Ova osoba se tereti za krivično djelo nanošenja teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom koje se dogodilo na području Sjedinjenih Američkih Država i za njim traga pravosuđe ove zemlje.

Akcija lociranja osobe sa potjernice i njneog hapšenja provedena je u međusobnoj saradnji MUP-a USK, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH i Ureda za diplomatsku sigurnost Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Nezvanično saznajemo kako se radi o Sanjaninu koji je tokom proteklog rata izbjegao u Sjedinjeene Američke Države i tamo živio više godine, da bi se nakon pomenutog krivičnog djela vratio u Sanski Most.

Obzirom da ovo lice posjeduje i bosansko državljanstvo, Općinski sud u ovom gradu nije mu odredio pritvor, te je odlučeno da svi dalji postupci prema njemu idu kroz redovnu proceduru.

“Uspješna realizacija ove akcije potvrđuje izuzetnu komunikaciju i saradnju agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini koja će se nastaviti i u budućnosti”, kažu u MUP-u USK.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *