Uskoro novo privođenje zbog likvidacije Damira Ostojića

Hronika

Poznati kriminalac sa područja Istočnog Sarajeva narednih dana biće uhapšen u nastavku istrage oko brutalne likvidacije Damira Ostojića Šijana, otkriva Srpskainfo.

 

Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u Banjaluci, a tom prilikom sa više hitaca pogođena je njegova supruga Sandra Jošilo.

 

Prema našim informacijama, policija intezivno radi na slučaju ubistva Šijana i polako sklapaju sve detalje vezane za pripremu ubistva.

 

– Osoba protiv koje će biti pokrenuta istraga je od ranije poznata policiji po brojnim krivičnim djelima i za sada postoje informacije da je učestvovao u pripremanju ubistva. Međutim, ni ova osoba neće biti osumnjičena da je pucala na Ostojića i njegovu suprugu Sandru – pojašnjava izvor blizak istrazi.

 

Ova osoba je osumnjičena da je ukrala „škodu oktaviju“ i organizovala njen prevoz u Banjaluku.

 

Upravo saslušanje novog osumnjičenog, moglo bi pomoći policiji da otkriju ko je naručio i počinio ubistvo Šijana.

 

Dodao je da, prema svim prikupljenim informacijama, inspektori sumnjaju da je ubica iz inostranstva.

 

– Da su ubice bile iz BiH, vjerovatno bi čekale pogodniju situaciju da Šijan bude sam u vozilu. Ne bi rizikovali da mu ubiju ženu, ili da još neko strada. Postoje i tragovi da je ubica naredni dan izašao iz BiH – pojasnio je naš izvor.

 

Podsjetimo, nedavno je zbog umiješanosti u ubistvo Ostojića uhapšeni Stefan Samardžija, a potom je pokrenuta i istraga protiv Miloša Obradova.

 

Upravo istraga protiv Obradova digla je dodatno policiju na noge. Nakon što se saznalo da će on biti dovezen u Banjaluku na ispitivanje, uslijedile su veoma brutalne pretnje njegovoj porodici, a sve sa ciljem da se njemu pošalje poruka da pazi šta će reći inspektorima. Prijetnje su prijavljene policiji.

 

U MUP Srpske su nam potvrdili da su prijavljene prijetnje, te da sada ne mogu davati više informacija.

 

– Nepoznate osobe su došlo do njegove porodice i rekli im da će Obradov biti likvidiran kada bude izlazio iz policijskog kombija u Banjaluci – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

Prema našim saznanjima, Samardžija i Obradov sarađuju sa Specijalnim tužilaštvom i ispričali su da oni nisu znali da se priprema ubistvo.

 

– Sporna „škoda oktavija“ ukradena je u Sarajevu, oko dva mjeseca prije ubistva. Bila je registrovana u Njemačkoj, pa su ukradene i BiH registarske tablice i stavljene na nju. Samardžiju i Obradova je poznanik zamolio da auto prevezu do Banjaluke, a oni tvrde da nisu znali ni da je ukradeno – istakao je naš izvor.

 

Oni tvrde da su odbili da auto odvezu do Banjaluke, pa ih je taj poznanik zamolio da ga odvezu bar do Travnika.

 

Pristali su na to i „škodu“ su odvezli do Travnika, tu su ga predali nepoznatim osobama od kojih su dobili kovertu da odnesu njihovom poznaniku. Ooznaniku su predali kovertu, a on ih je platio za prevoz vozila.

 

Kako Srpskainfo sazanje, njima su pokazivane i slike potencijalnih osumnjičenh da su preuzeli vozilo, ali Samarždija i Obradov nisu nikog prepoznali.

 

– Ta „škoda“ je zatim prevezena u Banjaluku, gdje je bila sakrivena, a Samardžija i Obradov kažu da nisu znali za šta će biti korišteno to vozilo. Inspektori su uspjeli Samardžiju povezati sa „škodom“ jer je njegov DNK nađen na magnetnim kariticam sa autoputa. Međutim, oni nemaju nijedan dokaz za Obradova, sem onoga što je on ispričao. Osim toga, ne postoje ni materijalni dokazi da su njih dvojica boravili u Banjaluci – istakao je sagovornik Srpskainfo.

 

On je dodao da obojica sarađuju sa Tužilaštvom i da su im pomogli u istrazi.

 

Likvidacija

 

Damir Ostojić ubijen je 5. septrembra prošle godine u blizini njegove kuće u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Ubica ga je sačekao u blizini njegove kuće te u njega ispalio rafal iz automatske puške.

 

On je tom prilikom zadobio više povreda od kojih je preminuo na licu mjesta.

 

Ubica je posle toga sa saučensicima pobegao u „škodi“, a koja je zapaljena u naselju Gornja Piskavica.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *