Trifković osumnjičen za učestvovanje u ubistvu Damira Ostojića

Hronika

Protiv Srećka Trifkovića sa Pala nadležnom tužilaštvu dostavljena je dopuna izvještaja u slučaju teškog ubistva Damira Ostojića iz Banjaluke, potvrđeno je u MUP Republike Srpske.

 

Srpskainfo je prije nekoliko dana najavila hapšenje i podnošenje izvještaja protiv Trifkovića zbog njegove umiješanosti u ubistvu Ostojića i pokušaju ubistva njegovoge supruge Sandre Jošić.

 

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a dostavila danas Republičkom javnom tužilaštvu Dopunu izvještaja protiv S.T.

 

– Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića koje je počinjeno 5. septembra prošle godine u Banjaluci – istakla je Miljanovićeva.

 

Trifković je osumnjičen da je zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošom Obradovom u noći između 26. i 27. jula prošle godine u Ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu ukrao vozilo “škodu oktaviju”, karavan crne boje, te su je skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

 

Stefan Samardžija i Miloš Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018. kada su Srećko Trifković, Stefan Samardžija i Miloš Obradov, po prethodnom planu i dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim, počiniocem navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje oštećenih – Damira Ostojić i Sandre Jošić.

 

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48 ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške kalibra tri kratka rafala 16 projektila od kojih su pet pogodili u tijelo i glavu Damira Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta.

 

Šest projektila pogodili su njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave. Ona je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *