Tužilaštvo traži zatvor za Vidovića i Bulatovića

Hronika

Republički tužilac Dragica Glušac zatražila je danas kazne dugotrajnog zatvora za Sašu Vidovića (37) iz Bijeljine i Aleksandra Bulatovića (33) iz Banjaluke zbog ubistva Miroslava Lazarevića.

 

Suđenje optuženima je ponovljeno, nakon što je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo raniju presudu i slučaj vratio na novo suđenje.

 

Republički tužilac je u završnoj riječi izjavila da je i u ponovljenom postupku dokazana krivica i da su optuženi detaljno isplanirali ubistvo.

 

– Nabavili su oružje, ukrali vozilo koje su nakon zločina zapalili u Sarajevu da prikriju tragove – rekla je Glušac i dodala da traži da im se produži pritvor u kome se nalaze.

 

Branilac optuženog Bulatovića, advokat Milan Petković istakao je da tužilaštvo ničim nije dokazalo krivicu njegovog klijenta.

 

– Istraga u ovom slučaju bila je površna, a pojedini dokazi su nezakoniti. Ništa ne upućuje da je moj branjenik počinio djela za koja ga terete. Nema očevidaca ni ubistva, ni paljenja vozila ni nabavke oružja. U vozilu koje je, kako tvrdi tužilaštvo korišteno u zločinu, nađeni su jakna i peškir za koje ne znamo čiji su. To ukazuje na postojanje neke druge osobe – kazao je Petković.

 

Odbrana smatra da nije izveden nijedan dokaz koji upućuje da je Bulatović imao namjeru da ubije Lazarevića i da se o tome dogovarao s Vidovićem.

 

Bulatović je istakao da mu je žao što je Lazarević ubijen, ali da on sa tim zločinom nema nikakve veze.

 

– Ni na koji način nisam doprineo njegovoj smrti. Već tri godine sam zatočenik optužnice. Sa Lazarevićem sam bio u dobrim odnosima – tvrdi optuženi Bulatović.

 

Otac ubijenog Lazarevića, Braco istakao je da Okružni sud u Banjaluci optužene treba da osudi ako su krivi, a ako nisu onda da ih pusti i oslobodi.

 

Odbrana optuženog Vidovića nije iznela završne reči i to će učiniti na sledećem ročištu.

 

Republičko javno tužilaštvo tereti Vidovića i Bulatovića da su 16. oktobra 2016. godine oko dva časa iza ponoći u klasičnoj sačekuši ubili Miroslava Lazarevića, nedaleko od njegove porodične kuće u Istočnom Novom Sarajevu. Ubice su u Lazarevića ispalile 24 hica.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *