Šumokradice na meti policije

Hronika

Policijska uprava Banjaluka došla je do informacija da se na području kruga bivše kasarne na Manjači proteklih sedam dana bespravno sječe šuma.

 

-Na osnovu prikupljenih informacija i saznanja, policijski službenici su u Karanovcu kod Banjaluke, u dvorištu osobe koja se bavi cijepanjem i prodajom drvnih sortimenata uočili 50-60 kubnih metara trupaca na kojima je određena količina imala šumske pločice i čekić, dok preostala količina nije imala ova obilježja- saopštio je danas MUP RS.

 

O svemu navedenom obaviješteni su inspektori za šume, predstavnici Šumskog gazdinstva Banjaluka. Rad na utvrđivanju postojanja elemenata krivičnog djela je u toku.

 

U saopštenju se dodaje da su zajedničkim aktivnostima MUP Republike Srpske, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Inspektorata i JPŠ “Šume Republike Srpske” a. d. Sokolac od maja ove godine spoveli šest odvojenih akcija kontrole drvoprerađivačkih postrojenja (pilane, cjepači i peletare), prometa šumskih drvnih sortimenata, te aktivnosti usmjerenih na suzbijanje bespravnih sječa i šumskih krađa.

 

-Ukupno je oduzeto 641,26 kubnih metara drvnih soritmenata, od čega na drvoprerađivačkim postrojenjima 520,86 kubnih metara, dok je u prometu oduzeto 65 kubnih metara drvnih sortimenata. Ove akcije realizovane su na području ŠG ”Doboj“ Doboj, ŠG ”Gradiška” Gradiška, ŠG ”Prijedor”, ŠG ”Vrbanja” Kotor Varoš, ŠG ”Borja” Teslić, ŠG ”Čemernica” Kneževo, ŠG ”Ribnik” Ribnik, ŠG ”Gorica” Šipovo, ŠG ”Lisina” Mrkonjić Grad, ŠG ”Majevica” Lopare, ŠG ”Birač” Vlasenica i ŠG ”Milići” Milići ŠG ”Visočnik” Han Pijesak, ŠG ”Romanija” Sokolac i ŠG ”Jahorina” Pale – navode u MUP RS.

 

U saopštenju MUP RS ističe da su ove akcije sprovedene s ciljem realizacije aktivnosti predviđenih Akcionim planom za borbu protiv suzbijanja bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u koordinaciji sa nadležnim subjektima i u narednom periodu će aktivno provoditi aktivnosti usmjerene na suzbijanje bespravnih sječa, krađa i nelegalnog prometa drvnih sortimenata, naročito na onim područjima gdje je ova problematika najizraženija.

 

srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *