Umjesto telefona dobio dva sapuna

Hronika

Da treba biti više nego oprezan kada je kupovina na internetu u pitanju dokaz je i slučaj mladića iz Zavidovića Edina Hamzića koji je umjesto mobilnog telefona u paketu dobio dva sapuna.

 

On je telefon naručio preko stranice “OLX”, odnosno nekadašnjeg PIK-a.

 

“Išao sam na provjereno, ništa nije slutilo da ću biti prevaren. Kad je pošiljka stigla, uredno sam platio. Umjesto mobitela dobio sam dva sapuna. Pisao sam prodavačima, žalio se, no uzalud”, kaže Edin za “Dnevni Avaz”.

 

Nakon toga je otišao do firme koja je isporučila paket.

 

“Oni su mi vratili novac koji je trebao ići prodavaču”, ističe Hamzić.

 

Kaže da je svoje iskustvo podijelio na društvenim mrežama te da je dobio puno potvrda da nije jedini koji je prevaren.

 

“Momak iz Velike Kladuše također je naručio mobitel. U kutiji od mobitela dobio je korištenu kremu i naušnice. No, on svoj novac nije mogao vratiti”, priča ovaj mladić.

 

Portparol sajta OLX Aida Raonić kaže da putem svojih internih kanala i socijalnih mreža upozoravaju korisnike da na pravilan, legalan i siguran način trguju putem ove stranice.

 

“Prema pravilima i uvjetima korištenja, svaki korisnik je odgovoran za sadržaj koji plasira na OLX, jednako kao i za postupke prilikom predaje”, rekla je ona za pomenuti list.

 

Napominje da su korisnicima na sve načine osigurali sigurnu kupovinu. Osigurali su slanje i preuzimanje pošiljke putem sistema integrisane dostave, gdje je data mogućnost da se primaoci artikala uvjere u sadržaj pošiljke tako što će otvoriti paket i provjeriti je li u njemu artikl koji je naručen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *