Šakić i Jošilo pretukli brata odbornika SNSD

Hronika

Banjalučka policija traga za Jovanom Jošilom (39) zbog sumnje da je, zajedno sa Sinišom Šakićem Kinezom (35), u restoranu „Jova bar“ u Banjaluci pretukao Đuru Antonića, brata odbornika SNSD Momčila Antonića, otkriva Srpskainfo.

 

Do tuče je došlo u noći između subote i nedjelje u ovom restoranu koji se nalazi u centru Banjaluke, ali je Jošilo uspio izbjeći hapšenje, pa je za njim raspisana potraga od strane policije.

 

Njih dvojica su već deceniju poznati banjalučkoj policiji po nasilničkom ponašanju i drugim brojnim krivičnim djelima, te su do sada više puta hapšeni i osuđivani.

 

Jedan od očevidaca cijelog događaja ispričao je za Srpskainfo da se ovaj put na meti Jošila i Šakića našao sin poznatog biznismena Antonića.

 

– Vidio sam neko komešanje, a uočio sam da sa tu stajali Jošilo i Šakić. Primjetio sam da imaju sukob s Antonićem, bratom odbornika u Skupštini grada Banjaluka. Nisam siguran ko je izazvao sukob – otkrio je naš sagovornik.

 

Vlasnik ćutao

 

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju jeste i da je vlasnik poznatog restorana „Jova bar“ dobio prijavu zbog tuče, jer to nisu prijavili policiji, a što su bili dužni po zakonu.

 

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da im je oštećeni u nedjelju prijavio da je fizički napadnut u jednom ugostiteljskom objektu.

 

– Policija je izašla na teren i utvrdili da iza napada stoje S.Š. i J.J, a osumnjičeni su da su počinili krivično djelo “tjelesna povreda”. Nakon toga S.Š. je uhapšen, dok je za J.J. raspisana potraga – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

 

Ona je dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka.

 

Više puta hapšeni

 

Podsjetimo, Jošilo i Šakić su prije 10 godina bili članovi iste kriminalne grupe, koja je više puta hapšena zbog raznih krivičnih djela na području Banjaluke. Međutim, zadnjih godina njihova imena se rjeđe pojavljuju na stupcima crne hronike.

 

Jošilo je 2012. godine osuđen na dvije i po godine zatvora zbog iznude 28.000 maraka od vlasnika jedne firme u Novom Gradu, kojeg je s tadašnjim partnerom i pretukao. Zatim je 2014. godine osuđen na još 3 mjeseca zatvora, jer je pomogao bivšem policajcu Vladimiru Maliću nakon pljačke Pošte u Banjalulci.

 

Kinez je 2013. osuđen na 3 godine zatvora, jer je priznao 8 djela za koje je optužen. Njemu je presuda izrečena zbog izazivanja opšte opasnosti, nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja opasnim oružjem pri tuči, ugrožavanja bezbjednosti, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti, kao i za prikrivanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

 

Oružje pored kuće predsjednika Srbije

 

Jovan Jošilo je hapšen i 2016. godine na osnovu potjernice MUP Srbije, jer se dovodio u vezu sa oružjem pronađenim u Jajincima, nedaleko od kuće predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

U šumi koja se nalazi u blizini kuće Aleksandra Vučića tada su pronađeni sanduci sa oružjem. Pronađeni su zolja, četiri ručne bombe i municija različitog kalibra.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *