Razrješenje direktora Republičke uprave za igre na sreću nije po zakonu

Hronika

U Okružnom sudu u Banjaluci okončan je upravni spor kojim je poništeno rješenje Vlade Republike Srpske o razrješenju direktora Mladena Simića sa mjesta direktora Republičke uprave za igre na sreću.

 

U upravnom sporu je utvrđeno da Simić nikad nije podnio lični zahtjev za razrješenje, niti se takav akt nalazi u spisu predmeta, a upravo taj zahtjev je predstavljao osnov za razrješenje Simića. Presudom je poništeno Rješenje o razrješenju, a Vladi RS je dat rok od 30 dana da donese zakonit upravni akt, uvažavajući stavove suda.

 

-U upravnom spisu koji je dostavljen ovom sudu, ne zatiče se bilo kakav lični zahtjev tužioca, stoga ni zahtjev za razrješenje, pa budući da se ne zatiče ni pisana ostavka, niti prijedlog tužioca (Mladena Simića op.a.) za razrješenje po osnovu ličnog zahtjeva, to se ne može zaključiti o kakvom ličnom zahtjevu se radi, niti da ga je tužilac uopšte podnio zbog čega ovaj sud uvaža tužbu i poništava osporeni akt – navodi se u obrazloženju presude Okružnog suda u Banjaluci.

 

Poništenim aktom Vlade RS je nastala šteta za budžet RS u iznosu od preko 30.000 maraka, koliko će građani RS isplatiti Simiću na ime plata i doprinosa za koje je uskraćen zbog nezakonitog razrješenja.

 

Mladen Simić, bio je u vrijeme imenovanja kadar DNS, a razriješen je dužnosti početkom 2019. godine, dok je upravni spor pokrenuo po prijemu rješenja. Od 18. maja 2015. godine za vršioca dužnosti Republičke uprave za igre na sreću postavljen je kadar DEMOS Aleksandar Došić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *