Kažnjene 34 osobe zbog kršenja vanrednih mjera

Hronika

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj su 34 lica prekršila zabranu kretanja za osobe sa 65 i više godina i zabranu kretanja za vrijeme policijskog časa, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

U saopštenju se napominje da su od zabrane kretanja od 20.00 do 5.00 časova izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, kao i ona kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje.

 

U protekla 24 časa izdata su i četiri prekršajna naloga licima zbog nepoštovanja mjera izolacije.

 

Od ukupno evidentiranih prekršaja, jedno lice je istovremeno prekršilo policijski čas i izrečenu mjeru izolacije, a riječ je o licu iz Zvornika čiji su inicijali S.A. koje je policija oko 23.00 časa zatekla na ulici.

 

“Utvrđeno je da se navedeno lice ne pridržava mjere kućne izolacije po rješenju Federalne uprave za inspekcijske polove koja traje od 20. marta. Licu je izdat prekršajni nalog”, navodi se u saopštenju.

 

MUP Republike Srpske apeluje na građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere radi prevencije širenja virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *