Potvrđeno: DNK tragovi Dukića na palicama kojima je napadnut Kovačević

Hronika

Nastavljeno suđenje Nedeljku Dukiću drugooptuženom za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Danas su svjedočili sudski vještaci koji su govorili o stepenu povreda Vladimira Kovačevića i DNK tragovima Nedeljka Dukića.

 

Na metalnim palicama, pronađenim nakon pokušaja ubistva Vladimira Kovačevića, pronađeni su DNK tragovi i Nedeljka Dukića. Potvrdio je to danas u Okružnom sudu vještak Zoran Obradović. Rekao je da su biološki tragovi Nedeljka Dukića dominantni i na jednoj i na drugoj palici.

 

Vještak Milan Srdić utvrdio je da je Vladimir Kovačević nakon napada zadobio teške tjelesne povrede po glavi.

 

Zadobio je četiri udarca koji su izazvali nagnječenje tkiva mozga i nekoliko udaraca po tijelu koji su prouzrokovali lakše tjelesne povrede.

 

Svjedok Tužilaštva bio je i Dragan Matić, koji ima Servis za čišćenje.

 

Ispričao je pred sudom da su ga stanari zgrade pozvali da očisti krv ispred ulaza. Međutim, krv je kaže bila očišćena kada je došao. On je i vidio metalnu palicu koja je kasnije predata polciije i poslužilaje kao osnovni dokaz u ovom predmetu.

 

Na narednom ročištu biće izvedeni materijalni dokazi. Odbrana Nedeljka Dukića planira da sasluša 12 svjedoka. Naredno ročište zakazano je za 7 jul.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *