Banjaluka: Tužilaštvo zatražilo mjere pritvora za Praštala

Hronika

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenog Marka Praštala (1996.) iz Banjaluke, zatražio je od Osnovnog suda u Banjaluci određivanje mjere pritvora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 394. stav 1. KZRS u vezi sa članom 394. stav 6. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Praštalo je 26. oktobra, oko 22,50 časova, ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Jug Bogdana u Banja Luci, nakon verbalnog sukoba sa oštećenima P.A. i R.S., iz vatrenog oružja-pištolja, pucao u nogu oštećenog P.A. i tom prilikom ga ranio.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, shodno članu 197. stav 1. tačka b. i v. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, saopšteno je iz Tužilaštva.

O prijedlogu za određivanjem mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *