Načelnici i gradonačelnici Saveza za promjene pisali ministrima u Vladi RS

Politika

Načelnici i gradonačelnici opština koji su mandate osvojili u okviru Saveza za promjene, uputili su pismo ministrima u Vladi Republike Srpske u kojem traže da se izjasne da li će sarađivati sa njima u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, ili će poslušati nalog predsjednika SNSD Milorada Dodika da ne sarađuju sa opštinama u kojima SNSD nije na vlasti.

-S obzirom na to da se u proteklih nekoliko dana, poslije javnog istupa predsjednika Republike Srpske i predsjednika SNSD Milorada Dodika na stranačkom skupu na kojem je najavio da Vlada RS neće sarađivati sa opštinama u kojima nije pobijedio SNSD, vi niste oglasili, molimo vas da nam odgovorite na nekoliko nedoumica:

• Hoćete li vi, kao ministri, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske sarađivati sa 19 opština u kojima nije pobijedio SNSD?

• Šta ćete za naše opštine i rradove konkretno uraditi, pojedinačno, po resorima. I, ako ćete uraditi, u kojem periodu?

• Kada ćemo biti u prilici da s vama o ovome razgovaramo, imajući u vidu da i vi i mi, obavljajući ove funkcije, nismo ministri, gradonačenici i načelnici u ime SNSD ili pak Saveza za promjene, već isključivo u ime svih građana?

Načelnici i gradonačelnici iz SZP-a trađe od ministara da se o ovim pitanjima što prije izjasne pojedinačno, kao i da najkasnije za deset dana bude organizovan zajednički sastanak.

-U protivnom, smatraćemo da ste kao odgovorni ljudi u ministarstvima u Vladi Republike Srpske, koja su veoma bitna za funkcionisanje lokalnih zajednica, vi lično donijeli odluku o prekidu saradnje, te ćemo u skladu s tim preduzeti dalje korake, navodi se u pismu.

Načelnici i gradonačelnici SzP-a pismo su uputili ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, ministarki za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenki Golić, ministru finansija Zoranu Tegeltiji, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevi Mirjaniću, ministru pravde Antonu Kasipoviću, ministru za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatanu Klokiću, ministru zdravlja i socijalne zaštite Draganu Bogdaniću i ministru nauke i tehnologije Jasminu Komiću.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *