Funkcioneri SNSD-a otvoreno prijete novinaru Slobodanu Vaskoviću

Društvo

Banjalučki novinar-bloger Slobodan Vasković, koji je prvi objavio video snimak na kojem lider SNSD-a prijeti članovima svoje stranke i svima ostalima koji su se “ogriješili” o SNSD i zabranjuje saradnju Vlade RS sa opštinama koje vode ljudi iz Saveza za promjene, trpi svakodnevne pritiske i prijetnje. U tome prednjače funkcioneri SNSD-a.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Milovanović na svom profilu na društvenoj mreži Twitter uputio je otvorenu prijetnju novinaru Slobodanu Vaskoviću. Milovanović je Vaskoviću zaprijetio da će se obračunati s njim kad ga sretne.

-Baletan, čuvaj se ti mene. Kada te sretnem, sigurno te neću zvati na kafu… Ološu!, napisao je Milovanović na svom Twitter profilu.

Slobodan Vasković je i ranije na svom blogu objavio da su učestale prijetnje koje mu upućuju visoki funkcioneri vladajuće stranke, a među njima i Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a, za kojeg tvrdi da je javno pozvao je na njegovu likvidaciju u tekstu na svom BLOGU.

-Razlog ubilačkih namjera visokih funkcionera SNSD-a leži u činjenici da je Vasković na ovom blogu objavio video klipove u kojima Milorad Dodik naređuje svim ministrima u Vladi RS da ne smiju komunicirati sa načelnicima opština koji dolaze iz opozicije, te najavljuje “Crne knjige” svih koji su nanijeli štetu SNSD-u, objavio je Vasković na svom BLOGU.

Vasković smatra da je Milorad Dodik lično naredio njegovu likvidaciju, jer “bez njegovog naređenja niko iz SNSD ništa ne smije učiniti”.

Vasković je jedan od rijetkih novinara koji Dodiku smije da “skreše u brk” ono što misli o njegovoj politici


Takođe je objavio da nema namjeru prijaviti ove prijetenje MUP RS, jer nema nikakvo povjerenje u tu instituciju, pošto je na njenom čelu Dragan Lukač, koji je Vaskovića 30. decembra prošle godine javno optužio da ruši institucije i tako ga targetirao.

Partija demokratskog progresa je osudila ponašanje Rajka Vasića koji je u svom tekstu Vaskovića jasno povezao sa sudbinom Milana Vukelića, koji je ubijen na monstruozan način u Banjaluci prije devet godina.

PDP je pozvao ministra unutrašnjih poslova RS i sve bezbjednosne institucije da zaštite Vaskovića, ali i sve druge političke neistomišljenike, od progona i javnog poziva na likvidaciju od strane funkcionera SNSD.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *