Šešelj: Dodiku nikad neću oprostiti što je lobirao da me optuže u Hagu!

Politika

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj otkriva da mu je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zabio nož u leđa!

Kako kaže za Kurir, Dodik je svojevremeno lobirao da u Haškom tribunalu podignu optužnicu protiv njega za zločine tokom rata u BiH tokom devedesetih. Lider radikala ističe da Dodiku nikad neće oprostiti tu izdaju i to što je od bivše haške tužiteljke Carle del Ponte među prvima tražio da ga zatvore.

Htio da ga zatvore

– Dodik je tražio da budem optužen u Hagu. Tvrdio je da sam učestvovao u nekim terorističkim akcijama. I javno se hvalio da je rasturio SRS u RS – priča Šešelj.

Dodaje da ga je Dodik, koji je godinama lider Srba u RS, u više navrata iznevjerio, ali ga je ipak podržao uoči proteklih izbora u BiH oktobra prošle godine.

– Nemam lični razlog da budem za njega, nisam mu zaboravio niti oprostio to što je tražio od Carle del Ponte da me optuže u Hagu. Ipak, podržao sam ga na izborima u BiH, jer se nisam rukovodio ličnim afinitetima, već interesima srpskog naroda i opstankom Republike Srpske. Dodik je napravio zaokret, odnosno savez sa Rusijom, i ima rusku podršku – kaže Šešelj.

Sreli se samo jednom

Predsjednik SRS kaže da se nakon povratka iz Haga samo jednom susreo s Dodikom. Ipak, nisu razgovarali o spornim pitanjima.

– Vidio sam ga samo na prijemu u Skupštini grada 2015. godine povodom proslave Dana Republike Srpske. On je kao domaćin dočekivao goste. Samo smo se rukovali, čestitao sam mu praznik i to je sve. Nismo više ni riječ progovorili – završava Vojislav Šešelj.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *